≫ 

"Nemojte dozvoljavati deci kupanje na divljim plažama, nemojte voziti pijani čamce, gubimo živote"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije

  • 0
SAOPSTENJE MINISTAR VULIN RONILACKA JEDINICA ZANDARMERIJA Foto: MUP RS

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Na taktičko-pokaznoj vežbi prikazane su situacije iz života u kojima može doći do ugrožavanja bezbednosti građana na rekama i jezerima, kao posledica nesrećnog slučaja ili kao posledica neprilagođenog ponašanja, kao i osposobljenost pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije da pruže pomoć građanima i ostvare primarni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova - bezbednost građana i njihovu ličnu i imovinsku sigurnost.

- Naše reke su nam podjednako važne kao i auto-putevi, kao što vodimo računa o bezbednosti na auto-putevima, tako moramo da vodimo računa i o onome što se dešava na našim rekama, ono što se dešava na našim jezerima, ali i ono što se dešava na našim bazenima. Veoma sam zabrinut zbog velikog broja nesreća koje se dešavaju na našim rekama, jezerima, na našim bazenima - poručio je ministar Vulin.

Video: Vulin posmatrao akciju Ronilačke jedinice Žandarmerije: Zabrinut sam zbog broja nesreća na rekama

Apelovao je na građane Srbije da pod dejstvom alkohola ne učestvuju u rečnom saobraćaju, a posebno zamolio roditelje da svoju decu nikako ne puštaju na neuređena i neobezbeđena kupališta.

- Ne smemo da puštamo decu na neuređena kupališta, ne smemo da idemo tamo gde stvari nisu privedene svojoj nameni, ali i osim toga smatram da Ministarstvo unutrašnjih poslova može da se obrati Ministarstvu prosvete i Ministarstvu sporta da uradimo nešto na masovnom obučavanju ljudi kada je u pitanju plivanje. Neshvatljivo je koliko ima neplivača, neshvatljivo je da nam deca mlađa od 12 godina idu na kupališta, a da ne nose ni prsluke. Neshvatljivo je da sve te stvari prepuštamo slučaju - poručio je ministar Vulin.

SAOPSTENJE MINISTAR VULIN RONILACKA JEDINICA ZANDARMERIJA Foto: MUP RS

Ministar je istakao da će pripadnici MUP-a pojačati svoje prisustvo na rekama, ali je isto tako kazao da moramo i sami da vodimo računa o svojoj bezbednosti i bezbednosti svoje dece.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova će sa partnerima iz Vlade Republike Srbije učiniti sve da najpre zakonski regulišemo ovu oblast, a ono što je do Ministarstva unutrašnjih poslova mi ćemo pojačati naše prisustvo na rekama i pokušavati da učinimo sve što je u našoj moći da ovih nesreća bude što manje. Ipak, građani Srbije, sve zavisi od vas. Na prvom mestu, nemojte pijani voziti čamce, nemojte dopuštati deci da se kupaju na neuređenim plažama i da dolaze na neuređena kupališta, nemojte shvatati ovo olako jer sve ono što shvatimo olako ono nam se vrati na najstrašniji način – gubitkom ljudskih života - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Video: Odgovor 2021: Združena vežba vojske Srbije i policije! Helikopteri, eksplozije, bojeva municija...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA