U naredna 2 sata stiže nam promena vremena: Naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom dolazi iz Bosne

Naredne nedelje očekuje se novi tropski talas

  • 1
Vreme, nevreme, kiša, kišobran, vetar Foto: Tanjug/Tanja Valič

Naoblačenje koje na području istočne Bosne uslovljava kišu i jake pljuskove s grmljavinom u naredna dva sata premeštaće se ka zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Do kraja dana u košavskom području jugoistočni vetar u postepenom slabljenju, saopštio je RHMZ.

Kako je najavio meteorolog Marko Čubrilo, danas nas, nakon sunčanog dana, očekuju nepogode u vidu pljuskova, grada, grmljavine.

- Danas (u petak) će se ka nama približavati manja količina vlažnog i svežijeg vazduha iz središnje Evrope tako da posle sunčanog prvog dela dana od popodneva, a naročito posle podne i u prvom delu noći ka suboti treba očekivati destabilizciju atmosfere uz pojavu grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda uz obilnu kišu, prolazno olujan vetar, jako sevanje i pojavu grada - napisao je Čubrilo na svom fejsbuk profilu.

Te pojave očekuju se u jugozapadnoj i severozapadnoj Srbiji kao i u većem delu Vojvodine, ali su moguće i nad središnjim predelima Srbije. Nad ostalim delovima zemlje nestabilnosti su moguće, ali ređe.

Ova promena vremena doneće nam i osveženje.

- Za vikend promenjljivo oblačno i nad većim delom regiona znatno prijatnije. Najviše će osvežiti nad severozapadnim i središnjim predelima, a najmanje na jugoistoku i jugu regiona. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Dnevni maksimum od oko 27 stepeni na zapadu do oko 34 na jugu i istoku regiona.

- U subotu bi ponovo nad središnjim i istočnim predelima regiona moglo biti lokalnih pljuskova, ali u koliko ih i bude oni ne bi trebali biti tako jaki kao u petak posle podne. GFS za nedelju nad prostorom istočne BiH, jugozapadne i južne Srbije kao i dela središnje Srbije daje mogućnost nešto jačih pljuskova, ali za sada ostali modeli nisu skloni tom rešenju.

Naredne nedelje očekuje se novi tropski talas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA