≫ 

Samo sa Petrovaradinske tvrđave odneto 33 tone smeća posle Egzita

Podgrađe i Kej žrtava racije tek treba da se uračuna

  • 3
Serbia Exit Festival Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Od početka festivala Egzit, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JКP "Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima 33 tone smeća na Gradsku deponiju.

Navedene količine prikupljene su samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije.

Кako navodi direktor JKP "Čistoće" Vladimir Zelenović, sav otpad prispeo sa ovog prostora odnet je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.

- Velika količina reciklažnog otpada sa Egzita podrazumeva limenke, karton, PET ambalažu, plastiku... Uz održavanje Petrovaradinske tvrđave, naš prioirtet je zaštita životne sredine i na ovaj način to pokazujemo -  istakao je Vladimir Zelenović.

Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 80 radnika JКP „Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 130 zaposlenih u JКP „Čistoća“.

- Naš posao završetkom Egzita nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave.

Higijena u celom gradu, tokom trajanja Festivala Egzit bila je u svakom momentu na visokom nivou.

Video: Nastupom Solomona završen Egzit, Dejvid Geta opet oduševio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Očajno pero

    13. jul 2021 | 10:46

    Gde je sada pokret zelenih i nazovi ekoloških dušebrižnika da edukuju te mlade ljude da čuvaju okolinu. Oni samo znaji da izbacuju političke pamflete a njih u suštini ekolgija ni najmanje ne interesuje.

  • Go2

    13. jul 2021 | 11:08

    A koliko je od toga bilo igla i špriceva 🥴🥴

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA