• 12

Priča čoveka kog je žena (71) prevarila za više od 8.000 €: "Lagala je da umire, da joj sin umire"

Žena mu je, pošto je dobila poziv iz tužilaštva, vratila novac uz pretnje da će ga tužiti

 • 12
Tužan čovek, evri

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Starija žena G.S.M. (71) uhapšena je juče zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevare i na taj način protivpravno prisvojila oko 35.000 evra. Ona se tereti da je dovela u zabludu oštećenog investitora koji joj je na ime depozita dao ovu sumu kako bi mu legalizovala dva objekta na Zvezdari.

Ovim povodom redakciji "Telegrafa" javio se čitalac, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdeći da je na isti način prevaren, da inicijali i godine odgovaraju osobi koja ga je oštetila, ali da ne može pouzdano da tvrdi da je reč o istoj ženi.

Kako objašnjava, sve je počelo pre dve godine.

- Upoznao sam njenog sina i oni su mi ponudili stan od banke. Navodno, čovek koji je živeo u tom stanu nije plaćao kredit, a oni su voljni bili da mi izađu u susret, rekli da imaju dobru komunikaciju sa bankom i da oni taj stan prodaju - priča naš sagovornik.

Navodno, žena se predstavljala kao advokatica i kao vrlo dobra i uspešna poslovna osoba.

- Skopili su sa mnom sporazum da dam depozit prvo 3.000 evra, pa onda 2.500 za učestvovanje na javnoj aukciji koja se nikada nije desila i na kraju još 1.700. Izašlo je sve zajedno, sa nekim sitnim stvarima za papirologiju koju nikad nisam ni video, na 8.100 evra. U celoj toj priči je bio glavni njen sin, a ona je sve vreme vodila postupak zajedno sa njim.

Dalje navodi da poziv iz banke, kao ni odlazak u stan, nikada nije dočekao.

- Nikad mi nisu prodali ni otvorili stan, nikad me nisu odveli u banku, nikad me niko iz banke nije zvao, sve je bila čista prevara. Kad su mi uzeli novac, tek sam sve to saznao. Sve vreme su me držali u zabludi. To su bile nestvarne laži. Lagala je da je teško bolesna, da umire, da ima rak, da joj sin umire, da su joj unučići jako bolesni - iskren je on.

Čovek je čitavu stvar prijavio policiji.

- Imam i sms prepisku sa njenim sinom koju sam dao policiji. Na kraju su oni i nađeni, nakon što je raspisana neka potraga za njima, budući da se ona odjavila pre toga sa svoje adrese. To je trajalo oko dve godine, završeno je pre pet meseci. Budući da mi je kasnije vratila novac koji su mi uzeli, tužilaštvo je prestalo da je goni po službenoj dužnosti, što mi je bilo neverovatno. Zato sam se pre oko 20 dana žalio na tu odluku i čekam šta će da kažu.

Kako kaže, žena mu je, pošto je dobila poziv iz tužilaštva, vratila novac.

- Isključivo uz asistenciju policije mi je vratila pare. Zvali su je iz tužilaštva gde se ona nije pojavila, shvatila je zbog čega je zovu i dotrčala bukvalno mi vrati novac, 29. decembra. Ostatak je donela sledeći dan. Prvo je poslala nekog momka da donese to i onda se ona sutradan pojavila da da ostatak. Pretila mi je da sam ja kriv što je njen sin morao da nestane i ode, da sam kriv za sve, da će ona mene da prijavi. Ali to je bio sve blef. Više je nikad nisam video.

Na kraju, objašnjava da je juče saznao da hapšenje žene koja po svemu odgovara opisu one koja je njega prevarila.

- Vest mi je javila prijateljica, mada ne mogu da tvrdim da je to sigurno ista osoba.Voljan sam o ovom slučaju da pričam sa bilo kim od nadležnih organa. Inače, ti ljudi su već ranije poznati policiji, to sam saznao kad sam bio tamo - objasnio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Paunović neđo duhovnik

  Kakva prčevina

  0
  0

  Podelite komentar

 • Zika

  Izmisljena prica

  1
  5

  Podelite komentar

 • Razum

  Čoveče koliko godina imaš i čime razmišljaš? Toliku sumu novca dati nekom samo tako. Ja ne bi dala ni 800 dinara na takav glupav način nekom ko toliko patetiše i obećava. Dobro je samo što si imao više sreće od pameti.

  8
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima