• 0

Do sada, za mnoge, neviđeno biće snimljeno u Srbiji: Izgleda kao kanap, kreće se kao zmija

, Telegraf

Na pitanje, koje je ime bića, korisnici su ispisivali imena ljudi

  • 0
Pantljičara

Printskrin: Facebook/Insekti Srbije (Insects of Serbia)

Neverovatna životinja ili insekt, koju veći broj ljudi do sada nikad nije video, snimljena je pored puta. Izgleda kao kanap ili crevo i podseća na zmiju. Prema videu koji je objavljen na Fejsbuku, belo biće izgleda kao da je dugačko najmanje metar.

Biće je izrazito tanko a dugačko i bele je boje. Kako se vidi na snimku, koji je objavljen na profilu "Insekti Srbije", biće se kreće poput zmije. Ima crnu "glavu" koja podseća na tačku.

Korisnik, koji je okačio video, postavio je pitanje koji je naziv bića napominjajući da nije siguran da li je u pitanju insekt.

Usledili su odgovori.

"Deluje kao Nematomorpha, tzv strunaši", "Tačno. U početku parazitiraju na zglavkarima a kao odrasle su slobodne kao ova ovde. I tad se ne hrane", "Gordius sp. juvenilna jedinka", "Glista pantljičara", "Meni izgleda jezivo...", "Verovatno da je u toj lokvici bio neki uginuli insekt... naime Gordiusi ili kako se u narodu zovu konjske dlake, kao paraziti utiču na promenu ponašanja svog domaćina, obično neki insekt, izazivajući kod njega pojačanu žeđ za vodom, zbog čega se domaćin usmerava prema vodi i kad se udavi iz njega izlazi mladi crvić koji se ne hrani. U Srbiji živi nekoliko vrsta iz dva roda, u Crnoj Gori najčešća vrsta je Gordius pesici, otkrivena pre nekoliko godina i nazvana u moju čast" - neki su od odgovora. 

Takođe je bilo i onih duhovitih.

Na pitanje, koje je ime bića, korisnici su ispisivali imena ljudi.

"Jovana", "Predrag", "Đorđe" - odgovori su koji su zasmejali mnoge.

Video: Pustolovina bez kraja: On je svoj život posvetio divljim životinjama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima