≫ 

Ružić o novoj školskoj godini: "Nastava možda neće moći da se organizuje regularno"

Kako je rekao ministar prosvete, spremni su za dva scenarija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će način nastave od 1. septembra zavisiti od preporuka Kriznog štaba i poručio da bez vakcinacije na zadovoljavajućem nivou možda neće biti mogućnosti da se sledeća školska godina organizuje regularno.

Ružić je novinarima, tokom posete dece učesnika sportskog kampa u Beogradu, kazao da je Ministarstvo spremno za sve opcije, ali da je mnogo bolje da se ova školska godina počne na regularan način i tako i završi u junu sledeće godine.

- Model nastave od 1. septembra će zavisiti od onih koji su i do sada bili referentni u donošenju odluka povodom epidemioloških mera, zdravstveni deo Kriznog štaba će dati preporuku Kriznom štabu nakon čega će Vlada doneti odluku - pojasnio je Ružić.

Nada se, i zbog prosvetnih radnika, ali pre svega zbog dece, zbog procesa sticanja znanja, da će školska godina biti organizovana na regularan način.

Međutim, kako kaže, to će zavisiti i od procesa vakcinacije u našoj zemlji.

Ističe da su Vlada Srbije, predsednik Republike, svi akteri u lancu omogućili vakcinaciju i obezbedili široku lepezu vakcina, a da mi još uvek nismo došli na zadovoljavajući nivo imunizacije.

- Bez vakcinacije, možda, rizikujemo da i školska godina ne bude na taj način izmenadžerisana i ne počne u skladu sa regularnim pravilima - kazao je Ružić.

Još jednom je pozvao sve, a naročito predstavnike mlađe populacije od 17 do 35 godina, da se što pre vakcinišu i da na toj način pokažu odgovornost prema mlađima, ali i starijima i onima koji rade u prosvetnom sistemu.

Podsetio je da su svi koji rade u prosvetnom sistemu, pokazali rezistentnost prema korona virus.

- Prosvetni sistem je bilo mesto gde korona nije našla svoje utemeljenje i sa tog aspekta mi jesmo spremni, ali mislim da je mnogo bolje da se ova školska godina počne i završi na regularan način. To je važno za proces sticanja znanja - zaključio je Ružić.

Video: Aleksandar Vučić o obaveznoj vakcinaciji: Sutra bih to uradio, ali ne mogu da kršim Ustav!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali Od Palube

    25. jul 2021 | 13:28

    Ali zato je mogao EXIT da se organizuje i da na njemu bude 60.000 ljudi. Poruka svega ovoga treba da glasi: Bolje biti pijan i nadrogiran nego pismen.

  • Vid

    25. jul 2021 | 13:45

    Ne igrajte se decom. Ona nisu kriva što ste dozvolili sve festivale, utakmice, kafane, žurke, Indijce.... Sve je to ništa naspram škole koja je izgleda najopasnije mesto. Šta će ovoj zemlji obrazovani i učeni ljudi. Što gluplje to bolje.

  • Kiza

    25. jul 2021 | 13:28

    Još će tražiti da vakcinišemo decu pa ko je lud da to uradi svom detetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA