• 0

Odbor Skupštine Srbije utvrdio listu od 30 kandidata za članove Programskog saveta RTS-a

, Telegraf

Mandat članova Programskog saveta traje četiri godine i oni ne mogu biti ponovo izabrani

  • 0
Zgrada RTS, Radio televizija Srbije

Foto: Marko Todorović

Odbor Skupštine Srbije utvrdio je danas listu od 30 kandidata za članove Programskog saveta Radio-televizije Srbije.

Konačna lista će biti upućena Upravnom odboru RTS-a, koji će među 30 kandidata odabrati 15 novih članova Programskog saveta, prenosi Tanjug.

Među izabranim kandidatima su i novinari Žarko Rakić, doskorašnji v.d. glavnog i odgovornog urednika lista "Politika", Jakša Šćekić, koji je rekao da je razlog što se prijavio ličan, jer je, kaže, radio u RTS-u, zatim Vladimir Palikuća, režiser Srđan Arsenijević, operski pevač Oliver Njego...

Članovi Odbora za kulturu i informisanje prethodno su obavili razgovore sa 41 prijavljenim kandidatom, a nakon toga je utvrđena lista od 30 kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove "Radio-televizija Srbije" koji odražavaju teritorijalnu, nacionalnu, versku, polnu i drugu strukturu stanovništva.

Programski savet Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije je savetodavni organ i stara se o zadovoljenju interesa slušalaca i gledalaca u pogledu programskog sadržaja.

Programski savet ima 15 članova koje bira Upravni odbor RTS iz reda stručnjaka u oblasti medija i medijskih poslenika, naučnika, stvaralaca u oblasti kulture i predstavnika udruženja čiji je cilj zaštita ljudskih prava i demokratije, a na predlog Odbora za kulturu i informisanje.

Mandat članova Programskog saveta traje četiri godine i oni ne mogu biti ponovo izabrani.

skup

Video: Vučić stigao u Skupštinu Srbije, uskoro pred poslanicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima