≫ 

Požar zahvatio i Taru: Gori šuma na granici sa Bosnom, ugroženo 100 hektara, problem teren i vreme

- Situacija je trenutno pod kontrolom. To je udaljeno područje gde nema domaćinstava, a ni meštana - izjavio je Ranko Milanović iz NP Tara

  • 1
Šumski požar zahvatio pogranično područje i Taru

Foto: NP Tara/RINA

Nakon Murtenice šumski požar većih razmera zahvatio je i borovu šumu na planini Tari. Prema prvim nezvaničnim informacijama, radi se o površini od preko stotinu hektara.

- Vatra dolazi sa bosanske strane, na našoj teritoriji zahvaćeno je područje na granici između dve države. U pitanju je plinina Zvijezda, jedno od najvećih staništa Pančićeve omorike, sa najvišim vrhom Veliki Stolac. Situacija je trenutno pod kontrolom. To je udaljeno područje gde nema domaćinstava, a ni meštana - izjavio je za RINU Ranko Milanović iz NP Tara.

Na licu mestu u gašenju požara učestvuju vatrogasne ekipe iz Bajine Bašte i pripadnici Nacionalnog parka Tara.

Akciju im otežava izuzetno nepristupačan teren i nepovoljni vremenski uslovi.

Video: Gori šuma kod Nove Varoši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    30. jul 2021 | 19:35

    Da,bas je pod kontrolom!!! Nema ljudi pa moze sve da izgori!!! Cela planina,niko se i ne trudi da ugasi jer smo neopremljeni!!! Imamo samo dobre vayrogasce i nista vise!!! Mogu da se kladim da imamo bar 20direktora kojekakvih organizacija koje bi trebalo da se bave ovakvim stvarima!!! Suma se sece nekontrolisano,a sada ce ovo iskoristiti pojedini proizvodjaci peleta i podici cene!!! Udri po narodu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA