≫ 

MUP pojačao snage na Mokroj Gori: Vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom, gore trava i četinari

Mećavnik i kuće nisu ugroženi

  • 2
Pozar, suma, vatra, gasenje pozara

Foto: Ilustracija/MUP Srbije

Dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica poslate su na Mokru Goru, kako bi pritekli u pomoć kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu i stavili pod kontrolu požar koji je danas zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.

- Upućeno je još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, MUP pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

Mećavnik i kuće nisu ugoženi

 

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić rekao je za Tanjug da je požar izbio u toku popodneva na području Brezovice na Mokroj gori, i da na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.

- Požar gasi 50 vatrogasaca, a u toku sutrašnjeg dana očekujemo njih još 90, kao i helikoptere koji će gasiti požar iz vazduha. Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području - dodao je Cicvarić.

Cicvarić je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.

Video: Ako ovako nastavimo, izgoreće cela Srbija: Zabeleženo na stotine požara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spira

    1. avgust 2021 | 23:17

    Spasavajte zivotinje!!!!!!!!

  • Jaca

    1. avgust 2021 | 23:55

    Volela bih samo odgovor-cime ovi hrabri ljudi da gase pozar??? Lopatama u 21.veku?!?! Sramota,toliko se pravimo jaki pa sto ne kupiste gospodo jedan kanader ili kako se vec danas zove to sredstvo???! Gde su nam prijatelji vajni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA