≫ 

"Gledamo kako gori i molimo se Bogu": Opet bukte požari kod Varoši, domaćinstva ostala bez struje

Teška situacija je i u Mesnoj zajednici Vraneši gde je od siline vetra iščupan dalekovod

  • 6

Jak vetar na Murtenici kod Nove Varoši i dalje rasplamsava požar, vatra je ponovo progutala na desetine hektara borove šume i preti da stigne do Radarskog centra koji se nalazi na vrhu Brijač.

Zahvaljujući brzoj intervenciji pilota MUP-a Srbije plamen je trenutno suzbijen.

- Gasili smo požare na Pasuljanskim livadima, potom smo preko Kraljeva natankali helikoptere i stigli na Murtenicu. Vodu zahvatamo na Kokinom Brodu, jedan zahvat oko 3,5 tona i na taj način pokušavamo da stanemo u kraj vatrenoj stihiji. Uspešno smo suzbili vatru koja je išla ka Radorskom centru. Vremenski uslovi nisu zadovoljavajući, ali očekujemo da će uz velike napore požar biti stavljen pod kontrolu - izjavio je za RINU kapetan Nikola Dimitrijević.

Ukoliko se požar ne lokalizuje, u opasnosti su domaćinstva u selu Draglica.

- Gledamo kako gori i molimo se Bogu da se ne proširi. Plašili smo se kad je goreo drugi kraj planine, a sada je još teže. Verujemo vatrogascima i mirniji smo sad kad su stigla dva helikoptera. Dobro je što se nije zapalio Radarski centar - kaže meštanin Stanimir Grujičić.

Osim Murtenice, teška situacija je i u Mesnoj zajednici Vraneši gde je od siline vetra iščupan dalekovod, koji je tom prilikom zapalio travu i na taj način je došlo do požara u tom delu Nove Varoši.

- Zbog predostrožnosti je struja isključena u svim kućama. Posle nekoliko sati borbe sa vatrom možemo reći da je na tom delu opštine situacija sada pod kontrolom. Međutim, opasnost na Murtenici još nije prošla. Nadamo se da će nam vremenske prilike ići na ruku i da će pasti bar malo kiše, koja bi olakšala vatrogascima - izjavio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbianwonder13

    5. avgust 2021 | 16:31

    Izlivamo otpadne hemikalije u reke, secemo sume da bismo pravili gondole, emitujemo hiljade tona ugljen-dioksida u atmosferu svakog dana. Ovo je tacno ono sto mora da se desi. I cega ce u buducnosti biti sve vise i vise sve dok svi kao covecanstvo budemo jurili za profitom bez obzira na posledice.

  • seobe naroda

    5. avgust 2021 | 19:58

    svuda gdje su putevi i moderne seobe

  • Mitar

    5. avgust 2021 | 19:08

    Nek pomogne bog tom narodu kad država neće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA