≫ 

Fijakeri i limuzine su precenjeni: Mladoženja u jednom srpskom mestu po mladu došao na jačoj mašini

Dok je vozilo prilazilo kapiji, mladoženja je stajao u kašiki bagera

  • 9
svadba, bager Printscreen: Instagram/moj_beo_grad

Svadbe u različitim delovima Srbije imaju različite običaje. Ipak dolazak po mladu jeste konstanta kada je u pitanju tradicionalna svadba. Mladoženja se pred kućom svoje buduće supruge pojavljuje u automobilu, fijakeru, limuzini, u zavisnosti od preferencija. Ipak, jedna srpska svadba istakla se baš po prevozu kojim je mladoženja došao po mladu.

Naime, pred kapijom se parkirao, ni manje, ni više, nego bager. S obe strane stajali su muškarci koji su se držali tokom vožnje, a mladoženja, harmonikaš i , pretpostavljamo, kum stajali su u kašiki bagera koja je bila visoko podignuta.

Kada su stigli pred kuću, kašika se spustila kako bi oni koje je bager prevezao sišli sa nje. Komšije su izašle ispred kuća, a silazak mladoženje za bagera dočekan je ovacijama.

Veselje se nastavilo kao da je u pitanju svakodnevan prizor. Gosti su nosili barjake kojima su mahali, ulica se orila od muzike.

Video: Mirjana slavi 30 godina od razvoda!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    7. avgust 2021 | 21:33

    Masta i kreativnost cine poseban dozivljaj,nemora se uvek po ustaljenom sablonu,samo netreba preterivati da to ide do granica ekstremizma i opasnosti ,sve ostalo je ok

  • Antun pokatoliceni srbin

    7. avgust 2021 | 21:43

    Ovo moze biti I opasno Ida pokvari svadbeno veselje.

  • ZloĆa

    7. avgust 2021 | 23:04

    Bager 40€ sat, fijaker 100, pa razmislite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA