≫ 

Psi lutalice i dalje veliki problem Prijepolja: Zakazala kompanija koja je trebalo da ih zbrine

Opština je prošle godine samo za štetu nastalu od ujeda pasa izdvojila više od 60 miliona dinara

  • 5
Prijepolje, psi lutalice Foto: RINA

Psi lutalice su veliki problem u opštini Prijepolje, a do sada se desilo već nekoliko napada i na građane. On bi mogao još da potraje, jer je lokalno rukovodstvo odlučilo da raskine ugovor sa beogradskom firmom koja nije ispunila svoje ugovorne obaveze kad je u pitanju humano hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica.

- Prema nalazima komunalne inspekcije i izjavama građana, ta kompanija nije poštovala ugovorene obaveze, već je iste kršila pa je doneta odluka da se pokrene procedura za raskid ugovora - rekao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodzić.

Iz Opštinskog budzeta već godinama unazad, enormne sume novca isplaćuju se za štete koje nastaju od ujeda pasa lutalica, ili povreda građana na javnim površinama. Najveći deo para predstavljaju troškovi sudskog procesa i samog izvršenja. Kako bi bar donekle smanjili ovaj namet na budzet, lokalna samouprava predložila je nekoliko mera koje bi trebalo te troškove da znatno smanje.

- Jedna od mera je slanje dopisa svim ustanovama koje su u procesu prilikom prijavljivanja građana, Domu zdravlja, Policijskoj upravi, veterinarskim stanicama, inspekcijskim službama. Od njih smo tražili bolju saradnju i adekvatnu reakciju, kako bi se smanjio prostor, po nama, za radnjama koje zakonom nisu dozvoljene - navodi Hodzić.

U Prijepolju je krajem prošle godine uspešno obavljena akcija u kojoj je uhvaćeno 10 pasa lutalica, a koji su ugrožavali bezbednost građana, a opština samo za štetu nastalu od ujeda pasa prošle godine izdvojila više od 60 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PitbullSRB

    10. avgust 2021 | 10:47

    Treba da se ugledamo na turke po tom pitanju, svi psi i mačke lutalice su na slobodi, svi su čipovani, sterilisani i vakcinisani, nikoga ne diraju svaki građanin vodi brigu o njima donosi hranu na određeno mesto, turci imaju dosta saosećanja i poštovanja prema napuštenim životinjama i beskućnicima, lično sam sve to video jel živim u Alanya već 5 meseci, inače sam srbin pravoslavac, ima dosta toga pozitivno što možemo naučiti od njih.

  • Stojko

    10. avgust 2021 | 09:49

    A da platite lokalnu veterinarsku stanicu da ih sterilise?

  • Hana

    10. avgust 2021 | 10:07

    Ljudi neodgovorni, ne sterilisu pse, izbacuju, pustaju slobodno svoje muzjake da prave stence okolo..I posle ti isti psi stradaju. Najlakse pobiti zivotinje, poseci drvece, unistiti svu prirodu da bi neko zaradio. Jer i na uklanjanju zivotinja se zaradjuje, postao unosan biznis utovariti ih u jednom gradu i istovariti u drugom, pisalo se i o tome u medijima. Telegraf, istrazite malo tu temu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA