≫ 

"Sin mi je pod zemljom, a ja da živim": Suze bake Dušanke koja preživljava sa 12.000 dinara mesečno

Dušanki Mitrović (83) potrebna je svaka vrsta pomoći, jer jedva ima od čega da preživi, s obzirom na to da samo njeni lekovi iznose 5.000 dinara

  • 22
Dušanka Mitrović, Kuršumlija Foto: Dejan Marković Milošević

Baka Dušanka Mitrović ima 83 godine. Baka Dušanka odavno ne zna za osmeh, radost i sreću. Sve što u životu ima su strah od sutra, suze i bol. Baka Dušanka ima - nemaštinu.

Ova bespomoćna starica živi u trošnoj kući kod Kuršumlije, od mesečnih primanja koja iznose svega 12.000 dinara. Njen dom je nezavršena kuća sa betonom, starim i oronulim zidovima i plafonom koji prokišnjava.

U kući, ova baka gotovo da nema ništa. Ni frižider gde bi čuvala ono malo hrane što uspe da kupi, ni šporet na kojem bi nešto mogla da skuva.

Kako se snalazi i kako uspe da pregura dan, ne zna ni sama. Jer, Dušankina penzija gotovo da se prepolovi dok plati za sve lekove koji su joj potrebni, a koji, kako kaže Dejan Marković (Milošević), osnivač humanitarne fondacije Narodni gvozdeni puk, iznosi čak 5.000 dinara.

Marković ju je posetio pre dva dana i svojom kamerom zabeležio tugu na licu baka Dušanke i užasne uslove, potpuno nehumane i nedostojne jednog čoveka, u kojima ova starica živi.

U svom domu, baka Dušanka nema vodu, a ni struju. Godinama živi u mraku.

Kako je ispričala, kuća u kojoj stanuje pripadala je njenom sinu. Dušankin sin više nije živ, a ona je još jedan tužan primer one izreke da nesreća nikad ne ide sama.

- Moje dete je pod zemljom, a ja da živim... - plačući je jedva izgovorila.

Ukoliko želite da pomognete baki Dušanki Mitrović, to možete učiniti uplatom na račun Fondacije Narodni gvozdeni puk - dinarski: 340 - 11029458 - 02, devizni: 340 - 10107926 - 98, ili pozvati Dejana Markovića na broj telefona 061/1714-045 za više informacija.

Video: Baka Živka iz sela kod Kuršumlije živi u trošnoj kući bez struje i hrane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    14. avgust 2021 | 23:04

    Svi zapratite na Fejsbuku Dejana Markovica -Gvozdeni Puk Srbije covek je veliki humanitarac i preko njega cete videti koliko mnogo ljudi zaista zivi u nemastini kao ova starica i kojima treba pomoc !

  • Lona

    14. avgust 2021 | 23:22

    Svaka čast ovom coveku, dok mi ne činimo ništa, i svak se bavi samo sobom i svojim porodicom, on živi za to da pomogne nejakima. Hvala mu.

  • SS

    15. avgust 2021 | 07:53

    Ajde sad "srpska majka" ,ajde Mitrovicu,ajde Djilas..... svi se busate u grudi da bi sve dali da srpski narod bolje zivi... Vucicu i za tebe vazi...Obradovicu? Da ne nabrajam...spisak velikih srba na papiru je veliki!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA