≫ 

Izjava direktora bolnice posle smrti bebe iz Pirota: "Obaveštena je inspekcija". Dete živelo 4 sata

Maleni dečak rođen je u ponedeljak ujutru, posle čega je prebačen u KC Niš, gde je stigao bez znakova života, iako su svi rezultati pregleda pre porođaja, kako je naveo otac, bili dobri

  • 33
Opšta bolnica Pirota preminula beba Foto: Pixabay, Google Maps

Tek rođena beba iz Belog Polja, rođena u Opštoj bolnici u Pirotu, preminula je u ponedeljak, 16. avgusta, a telo dečaka koji je živeo svega nekoliko sati poslato je na obdukciju.

Svi rezultati pregleda bebe pre njenog rođenja bili su dobri, a trudnoća majke Miljane (21) uredno vođena, kako je za Telegraf.rs ispričao otac preminulog dečaka, Vinko Zlatković (34).

Povodom ovog slučaja obratili smo se Opštoj bolnici u Pirotu, odakle je beba transportovana u Klinički centar Niš, a gde je stigla bez znakova života.

- Formirana je komisija za unutrašnji stručni nadzor i obaveštena je inspekcija Ministarstva zdravlja. Dok oni ne završe svoj posao, nisam u mogućnosti da dajem komentare - rekao je za Telegraf.rs doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice u Pirotu.

Povodom ovog slučaja, obratili smo se i Policijskoj upravi u Pirotu koja je obaveštena o tragičnom događaju.

- Policija postupa po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Pirotu - rekli su iz pirotske policije za naš portal.

Na pitanja o tome da li je obdukcija urađena i šta su njeni rezultati pokazali, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore iz OJT u Pirotu.

Na naša pitanja odgovora nije bilo ni iz Ministarstva zdravlja.

KC Niš: Dete došlo bez znakova života

Iz Kliničkog centra Niš rekli su da je dete u pratnji anesteziologa i pedijatra Zdravstvenog centra Pirot, sanitetom dovezeno u UKC Niš.

- Dete je u trenutku dolaska u UKC Niš praktično bilo bez znakova života. Pokušana je reanimacija, ali nažalost bezuspešno. Praktično, na Klinici za dečije interne bolesti UKC Niš, samo je konstatovana smrt deteta. Po zakonu, izdat je nalog za sudsko medicinsku obdukciju. Dete je bilo staro 4 sata - naveli su iz KC Niš.

Otac: Doktor bio izgubljen i mucao 

Vinko Zlatković je, podsetimo, ranije za naš portal ispričao da je svoju suprugu ostavio u nedelju ujutru oko 9 sati u bolnicu.

- Ostavio sam zdravu nju i zdravu bebu. Svi pregledi su bili u redu... Rezultati su bili idealni, bolji nisu mogli da budu - naveo je on.

Miljana, Vinkova supruga, porodila se oko 15 do 3 ujutru, u ponedeljak, ali to porodici niko nije javio.

- Njena sestra koja radi u bolnici kao čistačica otišla je oko 6 ujutru na odeljenje i saznala to. Saznala je i da beba nije dobro, a meni je to javila tašta - rekao je Vinko.

Oko pola 9 bio je u bolnici, pokušavajući da sazna šta se desilo.

- Doktor je bio izgubljen, rekao: "Bebica nešto nije u redu", nije znao šta da odgovori, stalno je mucao... Čekali smo rezultate od pedijatra iz Niša, gde je naša beba transportovana. Pedijatar je javio da je bebica preminula - ispričao je otac preminule bebe zadržavajući suze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    18. avgust 2021 | 17:05

    Drzati prvorotku sa tako krupnom bebom toliko vremena ????? Sta su cekali sa carskim rezom ? Cekali da tata gurne koju stotku doktoru u dzep, sad nek mu gurne cev u usta...dzaba mu . Bebe nema.

  • K

    18. avgust 2021 | 14:25

    Kad je ovako u porodilistims, kako li je na gerijatriji.

  • S

    18. avgust 2021 | 14:22

    Svi lekari pobegli za Nemacku sto nesto znali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA