≫ 

Bože pravde odjekivalo i u obnovljenoj staroj školi u Belegišu: "Vera Miščević" primila đake prvake

Oko 827.000 osnovaca i srednjoškolaca danas je krenulo u školu

  • 3
Škola Belegiš deca Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Oko 827.000 osnovaca i srednjoškolaca krenulo je u školu po "semafor sistemu". Školsko zvono čulo se i u novoizgrađenoj Osnovnoj školi "Vera Miščević" u Belegišu kod Stare Pazove, gde je u klupe selo 25 đaka prvaka.

To je novosagrađena škola, podignuta na temelju stare. Prostor je potpuno opremljen novim nameštajem i informatičkim kabinetom, piše RTS.

Prijemu đaka prvaka prisustvovali su predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić.

Premijerka Brnabić istakla je da je stara škola bila u potpunosti neuslovna i nebezbedna za decu.

- Nadam se da će dugi niz decenija služiti Belegišu, Staroj Pazovi i Republici Srbiji da obrazuje, odgaja i vaspitava dobre građane - rekla je premijerka.

Ministar Ružić je ocenio da je ulaganje u obrazovanje najsigurnija investicija u budućnost.

- Čestitam početak školske godine, sa ponosom, zato što smo posle mnogo peripetija, problema i suočavanja sa izazovima uspeli da damo jedan zaista kvalitetan, kredibilan odgovor na izazove - istakao je Ružić.

Pre nego što se oglasilo školsko zvono, početak školske godine je, kao i u svim ostalim školama u Srbiji, obeležen intoniranjem himne "Bože pravde".

Novoizgrađena škola "Vera Miščević" u Belegišu, u koju je uloženo više od četiri miliona evra, u ovoj školskoj godini imaće oko 280 učenika, piše Tanjug.

U drugom odeljenju u naselju Surduk nastavu će pohađati 12 prvaka.

Direktor škole u Belegišu Boris Beljin izrazio je zadovoljstvo što će učenici sesti u moderne i nove školske klupe i istakao da je danas veliki dan za Staru Pazovu.

Inače, petu godinu zaredom država obnavlja škole po čitavoj Srbiji, a od 2016. rekonstruisano je 177 škola u koje je uloženo više od 20 milijardi dinara.

Video: U OŠ Drinka Pavlović, Goran Vesić osnovcima podelio Beotablete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA