≫ 

Od danas kombinovana nastava u još 2 grada: Drugi model već u školama u 15 lokalnih samouprava

Odeljenja će biti podeljena u grupe

  • 11
Dete, maska, ranac, škola, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U srednjim školama u Kragujevcu i Velikom Gradištu od danas će se primenjivati kombinovana nastava - neposredna u učionicama i na daljinu.

Tu odluku doneo je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiran od strane Kriznog štaba, a odeljenja će biti podeljena u grupe.

Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada već se primenjuje u srednjim školama u 15 lokalnih samouprava - Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik.

Onlajn nastava primenjuje se u srednjim školama u Tutinu, kao i u osnovnim i srednjim školama na Kosovu i Metohiji.

Video: Nastava u Srbiji će se održavati po 3 modela zbog korone: Ružić objasnio koji su i kako će izgledati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    6. septembar 2021 | 07:15

    Molio bi da se održi još neki koncert sa 20-30000 ljudi.Možda se brže svi razbolimo pa steknemo kolektivni imunitet.

  • Dzon Lok

    6. septembar 2021 | 08:58

    A sto se igrate sa decom? Dopustili ste sve zive manifestacije! Normalno da ce ljudi da se zaraze! Kakvi semafori kakve gluposti! Napunili ste ucionice sta ocekujete?! Sede jedni drugima na glavi! Gde to moze u zemlji Srbiji da funkcioniše sa maskama!? Pa vi niste starije sugradjane ubedili da nose maske po busevima prodavnicama decu ce te?!

  • Dejan

    6. septembar 2021 | 09:09

    Ovo da nije zalosno bilo bi smesno 😪,,, U Svedskoj deca idu u skolu sasvim normalno celo ovo vreme, bez maski, bez distance, ako se netko i zarazi /prehladi ostane kuci 5-7 dana i to je to. Svi zivi i zdravi, bez ikakvih dugotrajnih posledica ((sa kojima vas plase)) ,, vi ste izgleda pustili da vam drzava kroji sudbinu i polako ali sigurno ce da vam oduzmu sva prava, ne zato sto mogu((a ne mogu)) , nego zato sto ste im pustili, kasno ce biti kajati se 😪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA