"Spremni smo, rano ujutru krećemo": Mali Boško, konačno, odlazi na najvažnije životno putovanje

Dečak Boško Gugleta boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, a da bi njena progresija stala, mališan mora što pre da primi Zolgensmu - najskuplji lek na svetu

  • 33
Boško, Nađa Gugleta Foto: Facebook/Da i Boško pobedi SMA

Boško Gugleta, preslatka osmomesečna beba koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, kreće sutra u ranim jutarnjim satima na najvažnije životno putovanje.

Kako za Telegraf.rs kaže njegova majka Nađa Gugleta, njih dvoje krenuće u utorak put Budimpešte, u bolnicu, gde Boškića očekuje tim lekara i gde će mališan primiti terapiju Zolgensmom, najskupljim lekom na svetu.

- Sutra rano ujutru krećemo, spremni smo - sa ushićenjem govori presrećna majka.

Boško je, navodi, stabilno.

- Voli kad mu se priča, sve prati. Jako sam uzbuđena, imam tremu, ali jedva čekam da krenemo - kaže Nađa za naš portal.

Nađa je ranije za naš portal ispričala da će njenom sinu najpre lekari morati da urade sve neophodne analize, te da to može da potraje i nekoliko nedelja, a onda bi mali Boško mogao da primi Zolgensmu.

Dečak se, podsetimo, nalazi u novosadskoj bolnici, a njegovo stanje sada je dobro. Pre oko nedelju dana imao je urinarnu infekciju, ali je to prošlo i mališan je spreman za put koji željno iščekuje i koji će mu promeniti život.

Na putovanje u Mađarsku, Boško će krenuti sa mamom, a kasnije bi trebalo da im se priključe i dečakovi tata Janko i stariji bratić, te će porodica posle više od tri meseca ponovo biti na okupu.

Podsetimo, Boško Gugleta je rođen 14. januara 2021., na srpsku Novu godinu i praznik Svetog Vasilija Ostroškog. Dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je beba slabo pokretna.

Usledila je dijagnostika, a onda i vest da je dečak oboleo od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Video: Očajna Boškova majka, koji mora da skupi novac za lek za 14 dana: Imam samo dve želje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA