≫ 

U Sremskoj Mitrovici kod oftalmologa samo s potvrdom o vakcini ili testom: "Ovo je moja odluka"

Doktor je odluku doneo da bi "zaštitio zdravlje pacijenata, zaposlenih, ali i svoje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu"

Opšta bolnica sremska mitrovica

Foto: Obsm.rs, Facebook/Bora Konj

Načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici obavestio je svoje pacijente da ne mogu da budu pregledani ukoliko nisu vakcinisani i revakcinisani protiv korona virusa, nemaju PCR test ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test, navodi se u obaveštenju koje se pojavilo na društvenim mrežama.

Kako dalje navodi, tu odluku je doneo da bi zaštitio zdravlje pacijenata, zaposlenih, ali i svoje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu.

- Poštovani pacijenti, ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju - zaključio je načelnik službe za očne bolesti u obaveštenju.

Ovo obaveštenje, kako nam je potvrdio jedan od zaposlenih, okačeno u ambulanti ove bolnice.

Portparolka bolnice, rekla nam je da odgovore o ovom slučaju ne možemo dobiti pre ponedeljka.

Mnogi su se zapitali da li doktor, čija je obaveza da pomaže pacijentima, sme ovo da radi i ovako da diskriminiše pacijente, jer u Srbiji još uvek nije doneta odluka o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa. Ima i mišljenja da niko svojevoljno ne može da donosi pravila.

Kako se navodi u jednom komentaru ispod fotografije: "Ovo je potpuno normalan uslov za bilo koju zdravtsvenu ustanovu u EU"."To je protiv zakona i u suprotnosti sa Hipokratovom zakletvom", navodi se u drugom komentaru.

Video: Batajnička crvena zona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ILIJA

    18. septembar 2021 | 12:33

    Ovog pod hitno suspendovati. Ko je on da krši ustavna prava građana?

  • Vlada SM

    18. septembar 2021 | 13:03

    Супер. У понедељак идем овако невакцинисан код њега... Ако ме одбије због не примања вакцине има лепо да зарадим на њему . Хвала Богу из адвокатске сам породице ...

  • Maxa

    18. septembar 2021 | 12:34

    Doktore,vreme je da odeš na pregled kod psihijatra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA