Ministar prosvete: "Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem, opametimo se"

Ministar istakao da se ne smeju žrtvovati ni zdravlje, ni obrazovanje

  • 6
Dete deca maska škola korona virus Foto: Tanjug/AP

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je danas da se Ministarstvo svakodnevno konsultuje sa predstavnicima zdravstvene struke kako bi učenici bili zdravi i bezbedni u klupama.

- Apelujem na građane, a i o tome govorim na Kriznom štabu, da shvate da kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama - stoji u saopštenju MPN.

Ružić je dalje u pisanoj izjavi naveo da neće da dozvoli da deca budu ugrožena, te da je to razlog iz kog sve više škola prelaze na onlajn.

- Ali dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu, iz ovog vrtloga nećemo izaći - upozorio je.

Takođe je dodao da zdravlje i obrazovanje neće žrtvovati.

- Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem. Mi u Ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se - poručio je ministar Ružić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    18. septembar 2021 | 12:19

    Sram vas bilo. Nismo stoka da nas uslovljavate svim i svačim. Doktor u Sremskoj Mitrovici nece da pregleda ljude koji nisu vakcinisani. Jel to normalno? Mozete zabraniti kafice, teretane i klubove, ali zdravstveni pregled NE!

  • Jvc

    18. septembar 2021 | 12:01

    Da li privatne skole ovaj put idu na online, ili nisu u nadleznosti drzave? Deca iz drzavnih skola su od pocetka epidemije opasnoat za ljude, ali deca iz privatnih skola su bezbedna, mogu da uce jer su roditelji platili skolu, a drzavne skole propadaju

  • Marko

    18. septembar 2021 | 11:44

    I sta kada se svi vakcinisemo??? Stopa zaraznosti virusa je ista kod vakcinisanih i nevakcinisanih, ko je stariji, plus sa nekim bolestima, umrece bio vakcinisan ili ne. Za Tozovca ste pricali da nije primio vakcinu preminuo bi, a on posle 5 dana otisao na onaj svet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA