Dr Martinović o odluci da na pregled mogu samo vakcinisani: "Da li sam ja dužan da umrem na poslu?"

"Ovo je moja odluka da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled"

dr Dragan Martinović, Opšta bolnica sremska mitrovica

Foto: Obsm.rs, Bolnicaprofesional.rs

Doktor Dragan Martinović, načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, potvrdio je za Telegraf.rs da on "stoji" iza obaveštenja upućenog pacijentima koje se našlo na društvenim mrežama. U obaveštenju se navodi da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled moraju da imaju potvrdu o tome da su primili vakcinu i revakcinu protiv korona virusa, PCR test ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test.

- Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju u čeekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu - navodi se u obaveštenju.

Prvo što nam je rekao doktor Martinović je da u obaveštenju ima nekoliko gramatičkih grešaka, koje, kaže, on ne bi napravio. Kako navodi, reakcije pacijenata na njegovu odluku su bile isključivo pozitivne i nije bilo onih koji su imali nešto protiv.

Sremska Mitrovica, obaveštenje, dr Dragan Martinović, pacijenti

Foto: Facebook/Bora Konj

- Zašto bi iko imao nešto protiv? Da li sam ja dužan da se zarazim i umrem na poslu, u mojoj ordinaciji? - zapitao se kratko dr Martinović za Telegraf rekavši da je to sve što ima da kaže na tu temu.

Kako je naveo na kraju obaveštenja, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    18. septembar 2021 | 20:09

    Lekar nikada ne sme da uskrati pomoć pacijentu čak i kada je oboleo od zarazne bolesti. Ko garantuje da vakcinisani nije možda nosilac zaraze jer se pokazalo da se i oni razboljevaju.

  • Др

    18. septembar 2021 | 15:19

    У реду , поштовани колега! Ево , колико сутра вам шаљем друга , који је вакцинисан и трећом дозом, али је ипак позитиван!? Надам се да ћете га примити преко реда због вакцине!? Како вас није срамота? Ако сте незадовољни , промените занимање!

  • mnooogo nas

    18. septembar 2021 | 16:46

    Niste duzni naravno,dajte otkaz i radite nesto drugo.Malo demagoska pitanje.Ako ste se vakcinisali i preduzeli mere zastite,ne verujem da cete umreti.Vama moze da dodje pacijent i sa nekom drugom zaraznom bolesti od koje mozete umreti,recimo grip.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA