• 3

Na vidiku rešenje za problem Užičana: Obučeni hvatači pasa lutalica koji odmah reaguju i izlaze na teren

Biće obezbeđena i telefonska linija za prijavu napada pasa

 • 3
Prijepolje, psi lutalice

Foto: RINA

Građani Užica već godinama unazad suočavaju se sa problemom pasa lutalica, koji su vrlo često čak i u čoporima napadali stanovnike kako gradskog, tako i seoskog područja. Preduzeće iz Požege koje vrši usluge prikljupljanja pasa lutalica nema dovoljno kapaciteta, stoga su izvršene obuke određenog broja ljudi iz užičkog javno-komunalnog preduzeća kako bi se opasnost od pasa lutalica na užičkim ulicama svela na minimum.

- Na osnovu Ugovora o hvatanju pasa lutalica, koji je zaključen između grada Užica i JKP “Naš dom Požega”, doneto je rešenje kojim se JKP “Bioktoš” obavezuje da reaguje po prijemu obaveštenja o pojavi opasnih pasa. Ovim rešenjem nalaže se JKP “Bioktoš” Užice da po prijemu obaveštenja o pojavi opasnih pasa, uputi na teren izvršioce koji obavljaju poslove “hvatača pasa”, a koji su prethodno stekli sertifikat – potvrdu o izvršenoj obuci u JKP “Naš dom” Požega, koji će uhvatatiti opasne pse, smestiti ih u boks i o svemu navedenom obavestiti JKP „Naš dom“ Požega koji će sprovesti dalji tretman pasa u prihvatilište - saopšteno je iz Gradske uprave.

Biće obezbeđena i telefonska linija za prijavu slučajeva ugrožavanja bezbednosti građana od strane opasnih pasa ili na drugi pogodan način obezbediti mogućnost za prijavu, o čemu će građani biti obavešteni putem sajta i sredstava javnog informisanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ha

  Sta moras biti obucen da uhvatis psa...

  0
  0

  Podelite komentar

 • 😡😡😡

  A mogli bi i da kažnjavaju one koji izbacuju na ulicu pse kada im dosade, ili ne sterilišu svoje pse, pa onda kučiće ostavljaju po gradu pored kontejnera i sl.. Nisu se psi lutalice stvorili ni od kuda!

  5
  0

  Podelite komentar

 • Vesna

  Mogli bi da se sete toga i u drugim mestima, Mladenovac i okolina su prepuni pasa lutalica. Posebno nema resenja bez sterilizacije

  3
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima