Poražavajuća demografska statistika u 2020. u Srbiji: Prvi put broj rođenih i umrlih ispod i iznad granice

Slavica Đukić Dejanović je istakla da je ta statistika poražavajuća za demografsku budućnost Srbije ako se nešto ozbiljnije ne promeni

Komentari

 • Pa

  0
  1

  Podelite komentar

 • Mila

  Gospodjo Dejanovic, do 50-tih godina, 90% zena nije radilo i imalu smo malte ne prosirenu reprodukciju. Sto cu reci da se radjalo vise od troje dece, a troje dece je prosirena reprodukcija. Danas u uslovima kojim zivimo, to nije moguce. Ne postoji vise baka-servis, jel i one rade, nema mesta u vrticima, plate male da ne nabrajam. A uostalom ZENE su emancipovane i zele ravnopravno karijeru sa muskarcima. I ko da radja decu? Rode? Za koju godinu stace Srbija ispod hrasta na Oplencu.

  6
  0

  Podelite komentar

 • Jelena

  30 godina minimum je ova gospođa Đukić Dejanović u politici i na visokom ministarskim položajima! Šta je za to vreme uradila da poboljša stanje u oblastima za koje su ta ministarstva bila nadležna? Ništa! Ceo život nam prođe u gledanju kako nesposobni i paroljubuvi politički poslušnici grabe vlast i pare!A nigde napretka ! Nije ni čudo što nas ima sve manje i što svi beže iz Srbije u inostranstvo!

  7
  0

  Podelite komentar

 • Vlada

  Imam 60 godina.1980 kada je umro "dozivotni" otisao sam u vojsku po novom zakonu,cim sam zavrsio Prvu beogradsku gimaziju.I svih ovih 40 godina slusam "bice bolje".Koje bolje?Kakvo bokje.Nema bolje.Smejali smo se Rumunima a sad se oni smeju nama Tracak nade se pojavio u doba Ante Markovica ali je i taj plamicak brzo utihnuo.I onda se cudite sto ljudi beze iz Srbije.Sto je demografska slika porazavajuca.Mogao sam bar 5x do sada da se iselim iz Srbije.Zbog raznih tazloga nisam.Ali sada,u 61-oj godini,idem sa suprugom za Nemacku.Trajno.Zovu ljudi.Shvatio sam da je ovde Bog davno rekao laku noc..60 godina zivim na SO Stari Grad.Ustupam moje mesto pridoslicama.Ono vise nije Beograd u kome sam odrastao.

  5
  1

  Podelite komentar

 • Vlsjko

  Stižu avganistanci

  3
  0

  Podelite komentar

 • Vukodlak

  Sve ste lepo nabrojali, ali ste zaboravili lezbejke,i sirenje njihove populacije. Ovaj kamen oko vrata,koji smo okacili sami sebi skupo ce nas kostati u buducnosti. Skinite poreze na deciju garderobu, majkama sa trecim detetom dajte penziju,zaposlite mlade,a ne gerelji da rade do 65g. Deca ne padaju sa neba.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Qwer

  O kojoj i kakvoj budućnosti Vi pričate, gospođo Đukić Dejanović? Pa vidite li da je nestao grad od preko 50.000 ljudi? Kad će to da se nadoknadi? Ko će da rodi tu decu? Je l' mi živimo u istom društvu, gospođo, u istoj državi?

  3
  0

  Podelite komentar

 • Dragan

  ZA NASU DECU !!!!! na delu

  2
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima