≫ 

Jecaji i suze male Kristine slamaju srca: Kuća joj gorela dok je sa sestrom i mamom bila u njoj

Glava porodice Petković u suzama je ispričao da je u 20 minuta izgubio sve što je godinama stvarao

  • 50
Kristina Petković Kuršumlija požar kuća

Foto-montaža: Dejan Marković Milošević

Stravičan požar koji je uništio gotovo celu kuću izbio je u petak uveče u domu porodice Petković iz Kuršumlije u naselju Bolnički potok. U momentima kada je sve gorelo pred njihovim očima, u kući su se nalazile dve devojčice, Valentina i mlađa, Kristina, koje ni dan posle požara ne mogu da se oporave od traume koja ih je zadesila.

Glava porodice, Dejan Petković navodi da je u kući imao majstore koji su radili na pravljenju kupatila, za koje je na jedvite jade uspeo da sakupi novac.

- Otišao sam do prodavnice po kečap, da večeramo, kada me je pozvala starija ćerka i rekla: "Tata, gori kuća". Dok sam stigao, ona je već pola bila u plamenu - priča očajno Dejan.

Ćerkice su bile u kući, a obe su se prestravile zbog požara koji je sinoć izbio. Pukom srećom, devojčice su uspele da se spasu.

Petkoviće je posetio humanitarac iz Kuršumlije, Dejan Marković (Milošević) pred čijom je kamerom malena Kristina zaplakala.

- Mnogo smo se uplašile - rekla je ona jecajući.

Usled velikog stresa, majka devojčica završila je u bolnici, gde se nalazi na infuziji.

- Da nije bilo jednog policajca i majstora koji su prvi pritrčali, ona bi izgorela u požaru jer je krenula da gasi, nije bila svesna mogućih posledica - priča uznemireno Petković koji nije mogao da zadrži suze.

- Hvala svima koji mogu da pomognu... Ja ne mogu od moje plate da platim i stan i za njihovu školu... Mnogo mi je teško... Godinama smo stvarali... da njima obezbedimo... Sve je otišlo u 20 minuta - plačući priča Dejan, kojem u tom trenutku sa suzama na licima prilaze ćerkice koje ga grle.

Dejan inače izdržava svoju porodicu sa platom od 32.000 dinara, njegova supruga Biljana ne radi.

Pozivamo sve humane ljude da pomognu kako bi renovirali kuću i omogućili ovoj porodici da nastave sa normalnim životom, i da vratimo osmehe na lice devojčica.

Račun za pomoć je 325930060000339192 na ime Dejan Petković. Telefon za informacije - 061/171-4045 Dejan Marković (Milošević).

Video: Legenda sa Voždovca opet ima svoj dom: Izgorela mu kuća, komšije za par meseci izgradili novu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    25. septembar 2021 | 14:06

    "Radna akcija" neka im sazida makar malu novu kucu a mi stali da uplatimo koliko bilo za hranu i privremeni smestaj.

  • ZoKa

    25. septembar 2021 | 14:33

    Sad ce da pocnu pametnjakovici da ovde pametuju "zasto nisu osigurali",a ne pitaju dal' je covek mogao da plati osiguranje.

  • Selena

    25. septembar 2021 | 14:46

    Stvarno mi nisu jasni ovi pakosni komentari ljudima ze dogodila tragedija ako možeš pomozi ako ne ćuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA