• 0

Dr Mile je najsrećniji čovek ovog dela Srbije: Osvajao razna putovanja, sad dobio najneobičniju nagradu

, Telegraf

Hadži Milivoje Vuković, lekar u penziji iz Bogatića, učestvovao je u brojnim nagradnim igrama, a sreća ga nikad nije napuštala

  • 0
Doktor Hadži Milivoje Vuković tele nagrada

Foto-ilustracija: Dragan Grujić

Ime penzionisanog lekara Hadži Milivoja Vukovića je nebrojeno puta objavljeno u spiskovima dobitnika različitih nagradnih igara, zbog čega važi za najsrećnijeg Mačvanina. Poslednji put se dobitku radovao juče, na izložbi krava i ovaca u Bogatiću, kada je dobio žensko tele simentalske rase, teško oko 200 kilograma i vredno 590 evra.

Svi koji su prisustvovali izložbi imali su šansu da okušaju sreću u nagradnoj igri tako što će u kutiju ubaciti papirić sa svojim imenom i čekati kraj izložbe, pa se možda i vratiti kući sa vrednom nagradom.

Kada je obavljeno izvlačenje i zvanični komentator pročitao ime dr Hadži Milivoja, mnogi su prokomentarisali: "Doktora baš hoće".

Putovanja na svetsko i evropsko prvenstvo

Doktor Mile ne može da se priseti svih nagrada iz nagradnih igara u kojima učestvuje još od studentskih dana u Sarajevu i ne krije sreću što ga fortuna u stopu prati i sada kada uživa u penziji.

- Uvek sam igrao verujući da će neka nagrada da naleti, a kasnije se ispostavilo da me malo nagrada zaobišlo. Bilo to svakakvih nagrada, i vrednih i manje vrednih. One koje se naročito pamte su putovanja na Svetsko prvenstvo u fudbalu i Evropsko prvenstvo u košarci. Često sam samo seckajući kupone osvajao i turističke aranžmane u zemlji i inostranstvu - priseća se Vuković.

Najneobičnija nagrada - tele

Tele je najneobičnija nagrada koju je ikada dobio i jedina bez koje je ostao istog trena.

- Poznaju me ljudi i znaju da nemam gde da gajim tele, pa su odmah pitali pošto ću ga prodati. Prvi je prišao Miroslav Ivantić i ja mu kažem da za tele tražim 300 evra. Izvadio je 200 evra u dinarima i rekao da sačekam koji minut da donese još 100. U međuvremenu mi je prišao drugi kupac i ponudio 400 evra, ali nisam hteo da prevarim prvog kupca - priča doktor Mile.

Doktor Hadži Milivoje Vuković tele nagrada

Foto-ilustracija: Dragan Grujić

Osim što se vratio kući sa 300 evra u džepu, doktoru Miletu je još zanimljivije bilo kada mu je domaćin, nakon što je isplatio tele, rekao kako je to životinja iz njegove štale i da ga je teška srca prodao organizatorima izložbe koji su želeli da bude glavna nagrada u nagradnoj igri na izložbi.

- Neki su mi posle rekli da sam mogao da dobijem više, ali šta ću kad se ne razumem u cene stoke. Ja se provozao biciklom do stočne pijace i osvojio 300 evra, a Miroslav je vratio kući svoje tele i još mu ostalo 290 evra. Važno je da su na kraju svi zadovoljni - kaže na kraju doktor Mile.

Video: Razbio kasicu prasicu i prošao bolje nego da je dobio 7 na Lotou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima