≫ 

Ovim putem su išli Đokići uoči nestanka, snimljeni su: Policija ušla u stan, žandarmerija pretražuje jezero

Porodica Đokić iz Aleksinca poslednji put je viđena 26. septembra

  • 19

Policija od juče intenzivno traga za tročlanom porodicom Đokić koja je nestala u nedelju kada su se iz sela Moravac, gde su bili kod majke Gorana Đokića, zaputili kući u Aleksinac.

Reporterka Telegrafa uputila se na isti put koji je svojim "pasatom" prešla nestala porodica.

Oni su automobilom od Moravca prošli kroz selo Žitkovac. Iz uske uličice skrenuli su desno na put koji se pruža pored pruge. Potom su prešli pružni prelaz i skrenuli levo kako bi izašli na glavni put koji vodi ka izlazu iz sela. Porodica Đokić je tada morala da skrene desno kako bi izašla iz naseljenog mesta i došla na benzinsku pumpu na kojoj je njihov automobil snimljen 26. septrembra i gde su viđeni poslednji put, odakle su se svojim automobilom uputili ka Aleksincu.

Policija je danas ušla u stan porodice Đokić, a sa njima je pošla Goranova majka Stojanka i snaja Verica. Gordanin otac uplakan je stojao ispred zgrade i ne želi da razgovara sa novinarima.

Kako saznajemo, žandarmerija je počela da pretražuje Bovansko jezero.

Pre toga, policija je razgovarala sa njihovim prijateljima, ali za sada nema nikakvih informacija koje bi ukazale na to šta im se desilo. Među onima koji su dali izjavu ovim povodom je i Zoran Stojković, koji je sa Đokićima povezan kumovskim vezama, a radio je u njihovoj menjačnici do prošle godine.

- Radio sam kod njih od 2008. godine do 23. marta prošle godine, kada sam otišao u invalidsku penziju. Kum sam njegovom bratu, krstio sam njegove bratanice. Otkako sam otišao u penziju, ređe sam ih viđao. Kad bih silazio u grad, dva, tri puta mesečno, svraćao sam kod Gorana da vidim kako posao ide. Nikada se nije ni na šta žalio. Šokiran sam, bili su u Vrnjačkoj Banji na odmoru pet dana, posle toga se nismo videli. Isključeno je da negde ode, a da se ne javi. Išao je sa ćerkom i ženom na vikende, ali se uvek javljao. Ne znam da li je imao neki motiv da nestane, ne znam, u šoku sam. Apsolutno ne znam ništa, to je sve iznenađujuće za nas. Brinem, strahujem da im se nešto desilo, možda i ono najgore - kazao je Stojković.

Podsećamo, nestanak Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), prijavljen je juče, a u potragu za njima se u toku poslepodneva uključila i helikopterska jedinica MUP Srbije.

Ova porodica je poslednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, opština Aleksinac, odakle su se svojim vozilom "folksvagen pasat" crne boje aleksinačkih registarskih oznaka AL 028 AI, uputili ka Aleksincu.

Kako je kazala Verica Đokić, Goranova snaha, Đokići su u nedelju bili na ručku kod njegove majke u selu Moravac, nakog čega više nisu odgovarali na pozive.

- Snimila ih je kamera na perionici nadomak Aleksinca, njihov "pasat" prošao je tu u nedelju u 12.10. Ne znamo da li je uopšte stigao do stana, svetlo je gorelo, ali ono se pali automatski kad padne noć. Video sam da su poslednji put bili na viberu 26. i od tada im se gubi svaki trag. Do pre tri dana bili su u Vrnjačkoj Banji, imali su običaj da otputuju tako, ali su se uvek javljali. Ne znam šta da mislim, ovo se nikada ranije nije desilo, policija je uključena, videćemo šta će biti - kazao je Novica Aritonović, Gordanin brat.

Mada se u prvi mah smatralo da su Đokići možda otputovali, pregledom kamera je ustanovljeno da nisu izašli na auto-put pa policija pretražuje Aleksinac i okolinu. Poslednji put njihovo vozilo je viđeno u Žitkovcu gde ih je snimila nadzorna kamera na jednoj perionici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    30. septembar 2021 | 16:26

    Ja se samo bojim da nisu sleteli u jezero.

  • 123

    30. septembar 2021 | 15:03

    A da li je potvrdjeno da su usli u Aleksinac? Dal ima kamera koja ih je snimila da su usli, jer moguce je da su usli u Aleksinac i nastavili dalje negde pa ih dzaba trazite pre Aleksinca, ako nema potvrde da su pre Aleksinca nestali onda dzabe trazite tu

  • On

    30. septembar 2021 | 14:06

    Po celom svegu ljudi nestaju i nikada se ne pronadju.. Valjda cemo shvatiti da nismo sami u ovom univerzumu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA