≫ 

Ratni veteran iz Kuršumlije ostao bez obe noge, posle 2 godine patnje, opet hoda: "Vraćen mu je život"

Zoran Gligorijević bio je na ratištima, a to je ostavilo zdravstvene posledice: dijabetes, a onda i gubitak jedne noge, pa druge

  • 9
Zoran Gligorijević, Kuršumlija Foto: Dejan Marković Milošević

Svetlo na kraju tunela ratni veteran Zoran Gligorijević (55) iz Kuršumlije, koji je ostao bez obe noge, video je danas posle mnogo godina, kada je, zahvaljujući humanom protetičaru, Nebojši Periću iz Požarevca ponovo prohodao.

Gligorijević je 2019. godine ostao bez jedne noge, a ove mu je, pre nekoliko meseci, amputirana i druga. Tako se sam, bez igde ikoga, mučio i snalazio u svojoj samoći, sa svega 19.000 dinara primanja kućne nege. Vukao se na kolenima kako bi otišao do toaleta, kreveta, dvorišta...

Njegova bolna životna priča koja bi se mogla opisati u nekoliko reči: "od ratišta do ratišta", ganula je srce protetičara Perića.

- Zoran je zadužio našu zemlju i red je da mu tu dobrotu vratimo - rekao je on ranije.

Obećano - ispunjeno. U roku od 20 dana, Zoran je ponovo imao razlog za osmeh. Zoran je ponovo stao na svoje noge.

Danas je drugi dan kako hoda, od te 2019. godine.

- Sve je baš brzo urađeno, i protetičar je zadovoljan kako brzo Zoran vežba i kako mu dobro ide. Zoran nije verovao da će sve ovako brzo da se završi. Mislili smo da će potrajati do nekih 60 dana, ali je za manje od mesec on uspeo da stane na noge. Presrećan je, vraćen mu je život - kaže za Telegraf.rs Dejan Marković (Milošević), humanitarac iz Kuršumlije koji ga je posetio.

Inače, rat je Gligorijevića zatekao kao mladića, a ostavio je brojne zdravstvene tegobe. Posle rata, dobio je dijabetes. Problemi sa jednom nogom javili su se 2013. godine, ali ta rana čak 6 godina nije mogla da zaraste.

Njegovi lekovi na mesečnom iznose i do 10.000 dinara, te Zoran jedva od čega ima da pregura mesec.

Gligorijeviću će ipak biti potrebna električna kolica, ali i osnovne životne namirnice, jer trenutnim mesečnim primanjima ne može sve da pokrije.

Ukoliko želite da pomognete Gligorijeviću, to možete učiniti uplatom na dinarski: 340 - 11029458 - 02 ili devizni račun 340 - 10107926 - 98 Fondacije Narodni gvozdeni puk.

Video: Vozi se na jahti, motoru i na bagiju: Ima 99 godina, učestvovala je u ratu, dva puta je ranjavana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    7. oktobar 2021 | 21:51

    Prelijepa vijest, svaka čast i svako dobro dobrim ljudima... Mogli bi ste napraviti Pay Pal nalog, bilo bi praktično, ima nas svuda van Srbije a izvana ne ide drugačije.

  • Nada jov.

    7. oktobar 2021 | 21:51

    Zašto je išao od ratišta do ratišta kada Srbija nije bila u ratu?

  • Licemerka

    7. oktobar 2021 | 21:53

    🤗🤗🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA