≫ 

Brnabić otkrila šta koči Vladu da uvede kovid propusnice: Za jednu stvar treba posebna dozvola

- Fotografije ne smemo da vučemo iz baze podataka MUP-a jer je to protiv zakona i tu je poverenik bio jasan. Da uparimo kovid propusnice sa ličnim kartama postoji mogućnost, ali za to postoji posebna dozvola Vlade. I za to tražimo modalitet - rekla je premijerka

  • 61
kovid propusnica

Foto: Shutterstock

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se Srbija polako sprema za eventualno uvođenje kovid propusnica. Ona je danas primila treću dozu vakcine.

Prema njenim rečima, od kovid propusnica se nije odustalo.

- U petak sam se čula sa poverenikom da vidimo šta možemo, a šta ne smemo, da bismo obezbedili što manju zloupotebu. Ukoluko odlučimo da uvedemo kovid propusnicu, vi ne možete nigde ući sa samo jednom dozom vakcine. Zato je dobro da to sad odmah uradite, da ne biste morali da čekate da dobijete kovid propusnicu. Muka je velika jer treba da nađete najbolji recept da ovo pobedimo, da sačuvate ljudske živote - poručila je premijerka.

- Pre svega čekamo da apelujemo na ličnu odgovornost jer ja verujem da će ljudi da se vakcinišu ako razgovaramo sa njima. Kovid propusnice su prilično mehanizam koji jeste marketinški jer ih je lako zloupotrebiti jer nemate fotografiju, Kada kovid redar pogleda vašu propusnicu, ne zna da li ste to vi ili ne. A ne možete da tražite ličnu kartu. Fotografije ne smemo da vučemo iz baze podataka MUP-a jer je to protiv zakona i tu je poverenik bio jasan. Da uparimo kovid propusnice sa ličnim kartama postoji mogućnost, ali za to postoji posebna dozvola Vlade. I za to tražimo modalitet. Još jedan razlog zašto smo pojačali kontrole je da proverimo šta je dodatno potrebno da se kovid propusnice poštuju, ako ih uvedemo. Spremamo se polako - navela je ona.

Kako je navela Brnabić, do ovog trenutka nije dobijena nijedna prijava o lekarima koji ne preporučuju vakcinaciju, osim što se javljaju antivakseri i prete ljudima koji rade na Viber liniji.

- Maske u zatvorenim prostorima moraju da se nose, u javnom prevozu, tržnom centru, restoranima. Od petka ćemo imati nultu toleranciju za to. Kovid redari su tu da obezbede da svi poštuju mere - poručila je Brnabić posle primanja Fajzer vakcine na Beogradskom sajmu.

Video: Brnabić o kovid propusnicama: Kada uvedemo kovid propusnice nećemo moći da ih iskontrolišemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Korona

    17. oktobar 2021 | 11:46

    Ljude ne treba uslovljavati, sa ljudima treba pričati. A kako da vam verujemo kada ne priznajete da među umrlima ima i vaksinisanih, a svi znamo da ih ima!!! Da uvedete obdukcije, znao bi se razlog tolikog broja umrlih..

  • Simon16

    17. oktobar 2021 | 12:10

    Dobro. Uvedete covid propusnice i... Udje vakcinisan u restoran a ima covid i sve zarazi, po cemu se razlikuje onda onaj sto nije primio vakcinu? I on udje u restoran a ima covid i sve zarazi. Opet su ga nagrabusili oni sto su u restoranu. Sto su onda vakcinisani privilegovani?

  • Geras

    17. oktobar 2021 | 11:06

    Daješ izjavu i ne nosiš masku.... Sta sad a.... Ti imas nešto što mi nemamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA