Dete mi ide u vrtić i stalno je bolesno, neka deca dolaze, a curi im nos: Kada vaspitač može da ih vrati kući

Za povratak dece u kolektiv neophodna je potvrda pedijatra

Komentari

 • Tihi

  To jeste u pocetku iritantno ali curenje nosa i vrtic idu zajedno. Od toga jos niko nije pobegao.

  22
  5

  Podelite komentar

  • Uff

   @Tihi

   Jeste ali onda roditelji reaguju,pa dete kod dr.Pa pokusavaju da to otklone.A vala i video sam toliko roditelja koje boli uvo za sve,a i za decu.Samo ih sutnu i gas da se namontiraju,nasminkaju...joooj koliko samo takvih znam.I to oni koji sada imaju 45-50 god.A mogu da zamislim ovo sada.

   3
   0

   Podelite komentar

 • Roditelj

  Na Altini postoji laboratorija koja izdaja potvrde da je dete zdravo za 400din katastrofa

  9
  6

  Podelite komentar

 • Uvek je tako

  bilo najbrze se zaraze prenosi u vrticima I ja sam Imam isti problem jer je jesen dok se malo organi priviknu na ovu promenu.

  5
  0

  Podelite komentar

 • Jedan tamo

  Zacarani krug.... Mamu sa malom decom nece nijedan poslodavac, a kad mama radi na svako curkanje nosa vaspitacica zove da se nosi kod lekara sto je posle opet problem za poslodavca...Ova drzava treba da zastiti majke i da se pozabavi sa ovim problemom diskreminacije zena sa decom prilikom zaposljavanja. Sramota da kao drustvo tolerisemo ovakve stvari. Ili hocemo da opstanemo i imamo decu ili nestajemo sa ove planete kao nacija....Toliko od mene.

  62
  2

  Podelite komentar

  • Vukašin

   @Jedan tamo

   Znate šta, sve je to lepo, ali stavite se u poziciju malog privrednika sa 5 zaposlenih. On ih recimo obuči za neki posao, kad posle dve na trudničkom bolovanju, jedna na porodiljskom, dvema deca bolesna svako malo, pa sede kući. Gazda može samo da izvrši harakiri. To samo mogu da izdrže velike firme sa mnogo zaposlenih.

   17
   1

   Podelite komentar

  • bgd

   @Jedan tamo

   Supruga mi radi kao vaspitač…Nažalost ima jako puno nesavesnih roditelja koji pozitivni na kovid dovode decu u vrtić,drugi deci daju paracetamol i dovedu ih,a kada posle par sati isti prestane da deluje deca gore od temperature,a oni po istu neće da dodju.Zamislite drugu decu koja su zdrava i treba da budu u okruženje bolesne,takodje to nije humano ni prema toj bolesnoj dečici koja se muče bolesna umesto da budu kući negovana i da primaju odredjenu terapiju. Postoje i privatni lekari koji za nekoliko hiljada din izdaju potvrde da je dete zdravo,a ono isto bolesno i namučeno.Dodju roditelji trenutno zdrave dece i hoće,s punim pravom,da rastrgnu vrtić jer im je dete okruženo nekim ko je bolestan.Svega ima ,samo empatije,nažalost,nigde.

   25
   0

   Podelite komentar

  • Ja

   @Jedan tamo

   A ko ce da radi?

   1
   5

   Podelite komentar

  • mima

   @Jedan tamo

   Deca bolesna treba da sede kod kuće,a ne da idu i prenose drugoj deci.To isto vazi i za nas odrasle,ako si bolestan ne ides medju ljude,ne širiš zarazu.To je osnovna kultura.

   17
   1

   Podelite komentar

 • Acaaa

  Nama deca redovno dovuku nesto kuci sa vrtica. I jednom su nam rekli da daju ujutru cepic i posalju u vrtic jer mora tako, i od tada se i ne cudim sto su stalno deca bolesna. Kada ti glupi roditelji prestanu sa time onda bi se i to smanjilo

  16
  5

  Podelite komentar

  • Nina

   @Acaaa

   Vaspitacice..su mnogo opasne... Otvore sirom prozore i decu prehlade da ne dolaze u vrtic,,, da sto manje posla imaju... Ziva istina...

   22
   25

   Podelite komentar

  • Milivoje vrati se

   @Acaaa

   Ne dopuštajte detetu da se penje na vrtić!? Po pismenosti se vidi vaše razmišljanje!

   4
   8

   Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima