≫ 

Sahranjena dr Ivana (27): U utorak bila pozitivna, u nedelju je nije bilo. Verila se pre mesec dana

Stomatološkinja Ivana Latovljev (27) bila je zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, a preminula je juče posle brojnih pokušaja reanimacije lekara

Dr Ivana Latovljev, Dom zdravlja Kovačica

Foto: Facebook/Ivana Latovljev

U utorak je bila pozitivna na korona virus, u nedelju je više nije bilo. Kovid 19 odneo je još jedan mladi život u Srbiji, stomatološkinja, doktorka Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je juče.

Porodica, prijatelji i kolege mlade lekarke u šoku su zbog tragične vesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvek nasmejana. Bitku sa koronom izgubila je juče, a Ivana je sahranjena danas u 14 časova.

Kako za Telegraf.rs pričaju njene kolege, doktorka se verila prošlog meseca, a danas, kako kažu, tuga.

- Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mestu, to nećemo nikad znati - priča Ivanina koleginica.

Mlada lekarka osetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

- Bila je odmah posle toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod lekara, javila se hitnoj pomoći. U nedelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Merili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmere. Počeli su da je gube - priča naša sagovornica.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemno odeljenje.

- Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Lekar uspe da je podigne jednom, ona opet utone. Uspeo je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila poslednji put - objašnjava koleginica.

Prepotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

Dr Ivana Latovljev bila je prijatna i ljupka, inteligentna devojka koja je u roku završila studije i brzo se zaposlila.

- Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života - zaključuje naša sagovornica.

Video: U KC Kragujevac otkazane sve onkološke operacije zbog korone: Lekari prebačeni u kovid odeljenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    18. oktobar 2021 | 15:56

    Tuga do neba,vakcinišite se ljudi

  • Marko

    18. oktobar 2021 | 15:55

    Tuga... znaci umiru i vakcinisani...

  • Marina Radovancev

    18. oktobar 2021 | 19:16

    Vise mi je dosta da cutim,sestra sam 13 godina radnom staza pocevsi od UC do klinickog i ostalih prihvatnih i drzavnih klinika u Beogradu gde zivim i radim.Inace sam iz Crepaje,svi cute i povlace se u male rupice kao misevi jel se plase,cega?Sada cu vam reci,da ako kazu svoje misljenje u vezi doktora i sestara da ce se one ili oni uvrediti i vise ih nece primiti ili doci na adresu!Znajte da je to zabluda,ne postoji u zakonu i nikada ne mogu da odbiju da dodju bilo da je teren ili ambulanta!Sto se tice hitne cast izuzecima mozda dva doktora a ostali pocev od dr koji je tod dana bio na terenu(necu da ga imenujem ne zasto sto ga se plasim,taman posla nego jer mi ga je zao jer ce uskoro dobiti otkaz) nije uspesno tj strucno uradio reanimaciju a sto se tice tromba pogotovo kod korone radi se analiza D-dimer za koju znam da u kovacicii ne rade a na osnovu toga se i proverava da li je krv zgrusana pa se uzima fraxiparin!Takodje za sestre koje godinama rade a ne znaju od osnovnog a to je AT zastita u koliko doza se prima,ne znaju da plasiraju I.V kanilu (braunilu) do toga sta je dekurzus pacijenta a rade godinama zato mlade sestre nemaju mesta da se zaposle sa vecim znanjem i obrazovanjem jer rade onakve!Porodici saucesce i sta drugo reci nego sramota za neznanje!Sto se tice hitne Kovacica nemaju u ambulantnim kolima osnovnu opremu pocevsi sanc kragna koja nije stavljena mom tatu pre skoro tri god prilikom udesa i serilnih rukavica!!Sto se tice brzine hitne cekate ih sat do sat i po vremena pa ko prezivi!Beda i zalost i sramota!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA