≫ 

Završena sednica Kriznog štaba: Doneta odluka o kovid propusnicama

Brnabić je istakla da se u ovom trenutku traži modalitet za uvođenje kovid propusnica na način da ne bude moguća zloupotreba i falsifikovanje

Sednica krizni štab Foto: ATA Images

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održana je danas, a na njoj je doneta odluka o uvođenju kovid propusnicama.

Kovid propusnice

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je ranije da će u toku ove nedelje biti održana sednica tog tela na kome bi trebalo da se razmotri da li je potrebno bilo šta dodatno da se uradi. Ona je kazala i da se u ovom trenutku traži modalitet za uvođenje kovid propusnica na način da ne bude moguća zloupotreba i falsifikovanje.

Za i protiv zatvaranja

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) prof. dr Sanja Radojević Škodrić komentarišući predlog dr Predraga Kona da se sve zatvori na 10 dana istakla je juče da nije za tu meru jer ako se u tom periodu imunizacija ne bude omasovila i ne dostignemo kolektivni imunitet, veoma brzo ćemo ponovo imati istu situaciju.

- Neophodne su nam kovid propusnice jer vakcinisane osobe imaju pravo na normalan život. Svi trpimo zbog ljudi koji neće da se vakcinišu. Svakako, odluke će biti donete na Kriznom štabu i saopštene javnosti - kazala je Radojević Škodrić na K1.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je juče da su lekari i drugo medicinsko osoblje spremni da izdrže i još dva, tri meseca, ali je problem što se ne zna koliko će još trajati.

- Mi smo učinili sve što je u našoj moći, davali smo lekove, ali kada na kraju vidite da ništa ne vredi, da kao da ste davali placebo, a ne pravi lek, da kolege padaju u nesvest od gladi, žeđi, onda je to za nas poražavajuće i mi smo sagoreli u ovoj borbi.

Navodeći da je ona za najstrožije mere, poručila je lekarima i drugima u Kriznom štabu da uvedu što strožije mere, da zatvore, uvedu kovid propusnice, ali i da ne kreću samo od kažnjavanja lekara, već i šire.

Poslednji presek stanja

Do 15 časova 19. oktobra 2021. godine registrovano je ukupno 1.062.960 potvrđenih slučajeva kovid 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 25.339 osoba od kojih je 7.664 pozitivno.

Na respiratorima je ukupno 274 pacijenata.

Testirano je ukupno 6.045.768 ‬osoba.

Preminulo je 57 osoba usled posledica izazvanih virusom COVID 19.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 9.214.

Trenutno je u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Republici Srbiji ukupno hospitalizovano 6.679 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, odnosno koji su suspektni na novi korona virus.

Video: Đerlek: Očekujemo da u novembru opadne broj zaraženih Kovid19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    20. oktobar 2021 | 08:29

    Najave za sednicu traje 10 dana, bude odrzana kroz 20 dana, traje pola sata (dok popiju piće), zavrsi se i nista novo ne donesu. Da skratim, trese se gora i svaki put se rodi sve manji miš.

  • Smesno

    20. oktobar 2021 | 08:12

    Sto ih niste uvodili letos dok ste punili budžet?😒

  • Dr

    20. oktobar 2021 | 07:36

    Jedini uspeh ove organizacije je što su uspeli da podele narod na agresivne vaksere i tolerantne antivaksere, jedni bi da hapse i zatvaraju a drugi da ževe u slobodi koja je im je Bogom dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA