≫ 

Jezivo poklapanje brojki, seizmolog najavio potres: Na isti dan pre 11 godina zemljotres pogodio Kraljevo

Epicentar novog zemljotresa bio je u okolini Kragujevca

  • 8
Zemljotres, seizmicka skala Foto: Shuttesrstock

Potres snage 4,4 stepena Rihterove skale potresao je Srbiju. Epicentar zemljotresa bio je deset kilometara južno od Kragujevca.

Zemljotres se osetio u okolnim mestima i Beogradu.

Evropsko-mediteranski seizmolođški centar objavio je da se epicentar zemljotresa snage 4,4 stepena Rihterove skale nalazio deset kilometara južno od Kragujevca. Siptomatično je što se ovaj potres desio gotovo u minut i to 3. novembra kao i kada je veliki zemljotres pogodio Kraljevo pre 11 godina. 

Te 2010. godine, jačina potresa je bila 5.5 stepeni Rihtera, dok je sada 4.4.

Dodatno, sagovornica Telegrafa je ranije danas govorila o mogućnosti novog zemljotresa u Srbiji i kao lokaciju navela baš Šumadiju.

Serija zemljotresa koji su proteklog vikenda u kratkom roku pogodili Mladenovac, ukazuju da je taj prostor u kojem ih dugo nije bilo, živ, da se u njemu sakupila seizmička aktivnost i da se u narednom periodu, može očekivati jak udar u Šumadiji, rekla je ranije danas za Telegraf.rs seizmolog Slavica Radovanović.

Opširnije u našem posebnom tekstu.

Video: Dok se još treslo iz oblaka prašine vatrogasci izvukli dečaka: Akcija spašavanja iz Petrinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срба Крстић

    3. novembar 2021 | 01:16

    Да ли сте уочили да је 2. Новембра св.вел.муч Артемије? И сетите се да је пре 11 година протеран Честити Вл.Артемије и монаштво са Косова, на ПРАВДИ БОГА... прошле године упокојио се часно на дан св.Арх.Михаила када је и замонешен пре 60 год.(у ман.Ћелије посвећен св.Арх.Михаилу). Кривицу му нису нашли.Све је уредно водио Епархију,но није одговарао глобалистима и екуменистима...а духовна деца су му још у прогонству... Србијо,добијаћеш знаке док га не рехабилитује и канонизује Црква. ПАМЕТНОМ-ДОСТА !

  • Samo iskreno

    3. novembar 2021 | 01:31

    Da je jezivo jeste

  • nikolas

    3. novembar 2021 | 06:54

    HAARP !!!! SRBIJA NA UDARU NATO MONSTRUMA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA