≫ 

Grafiti-trobojke na Limanu dobili zvezdicu, srp i čekić: Skrnavljenje zastave ili sukob mišljenja?

Najnovije izdanje ovih grafita je ovakvo: Na trobojke je dodata petokraka, kao da smo u SFRJ! Na ponekima je napisano "Smrt fašizmu", a iscrtani su srp i čekić

  • 1
Liman trobojka Printskrin: Youtube/Radio 021

Srpske trobojke nedavno su ukrasile brojne zgrade u novosadskom naselju Liman. To je podelilo stanare, jer neki smatraju da bez dozvole nije u redu da se farbaju fasade zgrada, ali drugima srpska zastava nije smetala.

Jedna od mesnih zajednica tada je istakla i srpsku zastavu ispred svoje kancelarije, smatrajući da joj je upravo tu mesto, a ne na zidu.

Međutim, prste u ovaj "sukob" umešali su i anarhisti i ostavili svoj pečat na murale sa srpskim zastavama. Neki bi rekli - sada je tek sve oskrnavljeno, a drugi da je pokrenut "rat" grafitima koji nije nikome bio potreban, nije umesan. Sve u svemu, najmanje su se za sve ovo pitali stanari...

Najnovije izdanje ovih grafita je ovakvo: Na trobojke je dodata petokraka, kao da smo u SFRJ! Na ponekima je napisano "Smrt fašizmu", a iscrtani su srp i čekić.

Situacija je već postala napeta, preko trobojki počeli su da se ispisuju oglasi i razne parole, od onih iz sfere kulture i umetnosti, pa do ljubavnih.

Kako piše 021, u Bulevaru cara Lazara, tačno prekoputa Tržnog centra Promenada, neko od komšija preko trobojke napisao je da prodaje stan, ali je to prekrečeno posle nekoliko dana. Potom je na istom mestu napisano "Toma Zdravković", ali je ime popularnog pevača prekrečeno. Nakon toga pisalo je "Pera voli Anu", no ova izjava ljubavi na zidu bila je kratkog veka. Pred protekli vikend je ponovo napisano "Vratio se Valter" samo da bi bilo ponovo prekrečeno.

Video: Skandalozni grafiti u Splitu protiv Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    3. novembar 2021 | 16:58

    Cuj skrnavljenje zastave. To nisu zastave. Zna se sta jesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA