≫ 

Subota za ne izlaziti napolje: Oblačno i hladnije sa kišom, samo na severu suvo

Jutarnja temperatura od 6 do 11 stepeni, najviša dnevna od 9 do 15 stepeni

  • 2
Kiša kišobran ljudi ulica vreme Foto: Tanjug/AP

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, samo na severu zemlje uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 11 stepeni, najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

I u Beogradu će danas biti oblačno i hladnije, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

Meteorolog Gordana Marinković Ljuboja rekla je za Tanjug da će u narednim danima temperature biti u proseku za ovo doba godine - od 9 do 12 stepeni, dok se prvi sneg očekuje krajem novembra ili početkom decembra.

- U subotu sveže, temperatura od 10 na severu do 15 stepeni na jugoistoku Srbije. Temperature će biti nešto više u nedelju i ponedeljak, kada će biti do 20 stepeni - rekla je Marinković Ljuboja za Tanjug.

Temperature narednih dana Temperature narednih dana, Printskrin:hidmet.gov.rs

Kako je navela, u petak je najviše padavina bilo u zapadnoj Srbiji, Sremu, na području severnog i zapadnog Beograda i u srednjem Banatu.

- Padavine su se u tom području kretale od 60 do 70 litara po metru kvadratnom - dodala je Marinković.

Ona je rekla da će u narednom periodu biti povoljnije vremenske prilike i da se ne očekuje značajna količina padavina.

- Ne očekujemo neke veće količine padavina. I u Beogradu slično vreme sa slabim padavinama, nešto više padavina možda u ponedeljak i utorak - rekla je Marinković.

Prema prognozi za narednih nedelju dana, u nedelju se očekuje umereno oblačno, suvo i malo toplije. U ponedeljak i utorak biće oblačno, mestimično sa kišom. Od srede umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Dnevna temperatura će biti oko proseka, osim na jugoistoku zemlje gde će se do ponedeljka zadržati toplo vreme za ovaj period godine.

Video: Tri praseta na kiši: Ova ekipa se baš rastuži kada je napolju vreme tmurno a mi ih potpuno razumemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    6. novembar 2021 | 11:48

    Kilavom ... I dlaka smeta. Evo ja od 7 napolju, pokušavao hranu za kuću, našao neki super alat da popravim u podrumu stalaže, pusti muziku u kolima dok čekam u gužvi... Ali dobro, neko bira da se svađa sa tv-om, i to je ok, takvi neka i ostanu kući...

  • Ljubiša

    6. novembar 2021 | 10:22

    Znači ništa od protesta antivaksera? E, baš mi ih je žao, a deli se Pavlovićeva, tovatna i vazelin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA