≫ 

Šta će država učiniti po pitanju "narodnih patrola"?

- Ne znam šta su narodne patrole - izjavio je predsednik Srbije

  • 29
Ekonomski fakultet, okupljanje protest protiv migranata izbeglica Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ko god nekog tuče i maltretira, završiće iza rešetaka - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara "šta će država učiniti po pitanju narodnih patrola, koje su ponovo počele da sprovode svoju pravdu po ulicama".

- Ne znam šta su narodne patrole, ali ko god nekog tuče i maltretira, završiće iza rešetaka - izjavio je predsednik Srbije.

Rekao je da će se država ponašati pravno i prema onima koji misle da su iznad zakona.

- Svako jutro dobijam izveštaj o situaciji u Srbiji, nisam video da je noćas bilo incidenata - dodao je on.

Narodne patrole pojavile su u Srbiji kada su pripadnici organizacije Nema predaje Kosova i Metohije, u crnom, sa kapuljačama na glavama presretali manje grupe migranata u Beogradu.

Tada su najavili da će patrolirati svako veče, a proteklih meseci imali su nekoliko "akcija".

Jedna od poslednjih izazvala je buru u javnosti, kada su u Somboru oblepili ceo grad fotografijama dvojice mladića, u kontekstu izdajnika zemlje.

Fotografije Marka Špišaka i Siniše Ševa, oblepili su Sombor uz poruku: "Somborci, ovo su vaše komšije koje nelegalno izdaju migrantima smeštaje. Zbog sopstvene zarade učestvuju u nagomilavanju istih u vašem gradu."

Istog dana, Marku i Siniši stiglo je stotinu poruka, a članovi porodice odmah su ih zvali zabrinuti da im se nešto ne dogodi. S obzirom na to da, kako kaže, ni ne izdaje smeštaj migrantima, Marko se dodatno našao u čudu.

- Sarađujem sa hotelima oko nabavke kafe i pića. Lično nemam ništa protiv migranata, ali se ne bavim njihovim smeštajem. U Somboru je atmosfera jako napeta, ali upravo zbog tih narodnih patrola, ni zbog koga drugog. Oni stalno pričaju: "migranti će napasti vašu decu, migranti će napasti vaše žene", a evo, migranti su šest godina tu i ništa od toga se nije desilo - rekao je za Telegraf.rs tada Marko Špišak.

Video: Policija pronašla 80 neprijavljenih migranata u Beogradu i sprovela ih u prihvatni centar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanin1958

    11. novembar 2021 | 11:14

    Zar nisu pokazali Predsedniku snimak? To je bolje nego pisani izveštaj. U izveštaju može neko da laže. A na snimku se lepo vidi nasilje koje sprovode Narodne patrole.

  • Mrki

    11. novembar 2021 | 11:20

    Nemam ništa protiv žena i dece i ljudi starijih od 60g. koji su silom-prilika pobegli iz svojih zemalja. Slažem se da im treba pomoći. Ali protiv mladića od dvadeset i kusur godina koji su preplavili Evropu i te kako sam protiv. Ko je ostao da im brani domovinu? Mame i sestre?

  • Drag

    11. novembar 2021 | 12:55

    Treba im dati orden za to što rade za narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA