Nesavesni lovci plaše meštane sela Krćevac: "Dete je bilo napolju, čula sam pucanj"

Ovakve situacije su se dešavale i ranije, čak su im jednom prilikom lovački psi udavili živinu

  • 2
lov, fazani, Foto: RINA

Tradicionalno, nedeljom je lov na divljač i to je dan kada lovci obilaze šume i livade ne bi li nešto ulovili. Ali, kako su rekli meštani sela Krćevac, više puta do sada pa i jutros lovci su došli do blizu kuća.

- Nije prvi put da se ovo dešava, bukvalno su nam ušli u dvorište. Dete je bilo napolju samo sam čula pucanj i u strahu istrčala napolje, fazan je proleteo pored kuće a lovci njih trojica su bili na oko 30 metara od naše porodične kuće. Strahujemo, ipak ovde ima dece, ima domaćih životinja oko kuće, ne bi trebali toliko blizu da prilaze - priča za RINU, zabrinuta majka iz Krćevaca.

Kako kaže, ovakve situacije su se dešavale i ranije, čak su im jednom prilikom lovački psi udavili živinu.

- Pre dve godine, psi su nam podavili kokoške, zatekli smo ih u dvorištu, lovaca nije bilo nigde. Sada smo ih videli kako tragaju za fazanom baš oko same kuće. Prinuđeni smo da nedeljom budemo u kući i da ne izlazimo napolje dok lov ne prođe - kaže sagovornica.

Ona strahuje i od zalutalih metaka i napominje da zakon o lovu zabranjuje lov u pojasu uz naseljeno mesto. Međutim, u praksi je situacija dosta drugačija i nesavesnim lovcima je teško stati na put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komša

    15. novembar 2021 | 10:57

    Ne boj te se, nisu oni došli da vas uznemiravaju. Lovci koji love fazane love sa sačmom, koja je gotovo bezopasna za ljude. Postoje pravila i puca se od kuća, naravno sa sačmom. A ako su vam kerovi podavili živinu, o nda ide prijava policiji. Tada nadležni provere koja je grupa lovila u tom reviru, podnese prijave protiv i td td itd.... Čisto da znate isti ti lovci, u sklopu nedeljnog lova odstreljuju i predatore lisice, šakale, divlje kerove i sl koje vam cele godine dave živinu. 🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA