≫ 

Preminuo srpski gejmer Pavle Kostić u 23. godini: Imao je koronu

Među prvima je imao prilku da igra u internacionalnim klubovima, bio je jedan od najperspektivnijih igrača League of Legends sa naših prostora

  • 6

Pavle Kostić (23), poznat po nadimku "Yoppa", srpski gejmer, preminuo je juče od posledica komplikacija nastalih usled korona virusa, prenose mediji.

Pavle je bio jedan od najperspektivnijih igrača League of Legends sa ovih prostora i prvi igrač iz Srbije koji je uspeo da osvoji prvo mesto na Challenger rang listi EUW servera. Među prvima je imao prilku da igra u internacionalnim klubovima.

Svojim talentom se vrlo brzo proslavio i probio u tada najvećoj regionalnoj ligi Evrope, španskoj LoL ligi, gde je nastupao za ASUS ROG Army, KIYF eSports Club, Giants Gaming i MAD Lions.

Akademija za koju je igrao oglasila se večeras na Tviteru i potvrdila tužnu vest: "Šokirani smo i bez reči. Žalimo za Pavlom "Yoppom" Kostićem. Naše saučešće porodici, voljenima i prijateljima. Uvek ćemo čuvati sećanje na tebe", poručili su na Tviteru.

Svojim sjajnim igrama Pavle je privukao pažnju mnogih timova, a u jednom trenutku se za njega interesovao i Team SoloMid, ali do potencijalne saradnje nije došlo zbog problema sa dobijanjem vize za Ameriku.

Prethodne dve godine je proveo igrajući za akademije LEC timova. Tokom 2020. godine nastupao je za Vitality.Bee, da bi proteklih godinu dana proveo u akademiji Schalke 04 Esportsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majls

    25. novembar 2021 | 04:49

    Jel moze neko strucan da objasni kakve su to "posledice komplikacija" pa decko umre u 23.godini? Najlakse je reci komplikacija, a najgore sto svi to olako prihvate. Objasnite narodu kakve su to posledice komplikacija, sta to dovede do toga da neko mlad umre od virusa i pored pruzene medicinske pomoci.

  • Sike

    25. novembar 2021 | 08:20

    Dijabetes i visok pritisak, to nista, zdrav organizam se može izboriti sa koronom, i nisu u pitanju godine nego imuni sistem.

  • Boban

    25. novembar 2021 | 07:46

    Rekao bih sa je momak ceo zivot ziveo zdravo sudeći po izgledu i zanimanju koje je imao. Da je kao dete šutirao loptu i vozio bicikl mozda mu zdravlje ne bi bilo tako krhko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA