≫ 

Kakav će biti vikend pred nama: Nestabilno, sa kišom, i malo sunca, a sledeće sedmice stiže i sneg

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, dok se kiša čekuje rano ujutro, kao i kasnije uveče i noću

  • 1
Kiša u Beogradu, jesen Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kraj radne sedmice već je obeležio jak olujni vetar i kiša, a ovo pravo jesenje vreme zadržaće se i tokom vikenda.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno. Kiša se mestimično očekuje rano ujutro, kao i kasnije uveče i noću, dok će u toku dana biti uglavnom suvo, sa sunčanim intervalima. Na visokim planinama ponegde sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Slično prognozira i meteorolog Marko Čubrilo koji najavljuje nestabilno vreme.

- Od petka vetrovito, toplo i nestabilno. Zahlađenje u nedelju posle podne i sneg bi ponegde bio moguć i u nizijama. Naredni dani donose pravo jesenje vreme uz čestu smenu otopljenja i zahlađenja - napisao je Čubrilo na svojoj Fejsbuk stranici.

Kako je najavio, padavine će se tokom popodneva premešatati i ka ostatku regiona.

- U petak ujutro i pre podne podne kiša i moguća grmljavina, prvo na jugu regiona. Padavinska zona će se do petka popodne dana premestiti preko regiona. Tokom dana u petak umeren i jaka južni vetar (košava i jugo) sa udarima i do 18m/s, uveče u slabljenju. Oko 1.12. se računa na kratkotrajno otopljenje dok zatim sledi novo pogoršanje i zahlađenje u moguć sneg u nizijama koje bi potrajalo do oko 06.12 - dodao je.

Dakle, u Srbiji se u nedelju očekuje novo naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom. U ponedeljak će biti hladnije, u većem delu zemlje uz postepeni prestanak padavina, a u Vojvodini i uz delimično razvedravanje, samo još ponegde kratkotrajna uz kišu i sneg.

U prestonici tokom vikenda takođe će biti promenljivo oblačno, a rano ujutro će padati kiša. U toku dana očekuje se suvo vreme sa sunčanim intervalima, a povremeno kratkotrajna kiša ponovo se očekuje uveče i tokom noći. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko šest, a najviša oko 14 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    27. novembar 2021 | 07:51

    Ako nije šija onda je vrat, takva je prognoza "stručnjaka".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA