≫ 

Prekinut železnički saobraćaj između Zlatibora i Jablanice: Odron oštetio prugu i kontaktnu mrežu

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ su od noćas na terenu i rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi što pre bili stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje saobraćaja na ovom delu barske pruge

  • 0
odron, Foto: Infrastrukture železnica Srbije

Železnički saobraćaj na deonici između železničkih stanica Zlatibor i Jablanica, na delu barske pruge Užice – Prijepolje, u prekidu je od noćas zbog odrona. Odron je oštetio prugu i kontaktnu mrežu. Prilikom ovog odrona nije bilo povređenih osoba, piše u saopštenju "Infrastrukture železnica Srbije".

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ su od noćas na terenu i rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi što pre bili stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje saobraćaja na ovom delu barske pruge.

Za raščišćavanje odrona neophodno je angažovanje mehanizacije, ali je ovaj deo barske pruge izuzetno nepristupačan.

Za putnike večernjih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, železnička kompanija „Srbija Voz“ organizovala je autobuski prevoz na relaciji Užice – Prijepolje – Užice.

„Srbija Voz“ će organizovati autobuski prevoz od Užica do Prijepolja Teretne i za putnike putničkog voza koji u 15.38 sati polazi iz Beograd Centra za Prijepolje Teretnu, ali zbog odrona saobraća samo do Užica.

Ostali putnički vozovi koji po redu vožnje saobraćaju između Užica i Prijepolja biće otkazani do raščišćavanja pruge i ponovne normalizacije železničkog saobraćaja.

Železnički saobraćaj između Beograda i Užica redovno se i nesmetano odvija.

Dežurne ekipe „Infrastrukture železnice Srbije“ na terenu uložu maksimalne napore kako bi deo barske pruge između Zlatibora i Jablanice bio što pre raščićne i osposobljen za saobraćaj.

Video: Kiša kamenja pljušti po putu: Da je samo šljunak nego ima i stena od nekoliko tona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA