≫ 

Jedva smo dočekali sneg, a sad već pitamo kada će da stane: Meteorolozi otkrili do kada će da veje

Nakon višesatnog vejanja, snegu se i dalje raduju samo najmlađi, koji uživaju u grudvanju i sankanju. Odrasli, sa druge strane, već se pitaju kada će prestati da veje

  • 23
BEOGRAD SNEG VREME Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Prava zima došla je u gotovo sve delove naše zemlje. Sneg, koji je počeo da pada tokom noći, zabeleo je i niže predele, a očekuje se fomiranje snežnog prekirvača debljine i do 50 centimetara.

Najviše snega je, pak, u zapadnim i centralnim krajevima i na području Homoljskih i Kučajskih planina, upozorava RHMZ.

Najintezivnije padavine nas očekuju upravo danas tokom celog dana, zbog čega je i izdat narandžasti i crveni meteo alarm, odnosno najviši stepen upozorenja.

Ovakve vremenske prilike izazvale su pravi kolaps na mnogim gradskim i međugradskim saobraćajnicama.

Nakon višesatnog vejanja, snegu se i dalje raduju samo najmlađi, koji uživaju u grudvanju i sankanju. Odrasli, sa druge strane, već se pitaju kada će prestati da veje.

Kako je rekao prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda, slabljenje snega očekuje se u toku noći između nedelje i ponedeljka.

- Sutra se očekuje oblačno vreme, povremeno sa snegom koji će biti mnogo slabijeg intenziteta, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Jedino na području Vojvodine doći će do delimičnog razvedravanja - naveo je prof. dr Nikolić.

U utorak i sredu, kako navodi, neće biti padavina.

- Očekuje se slab jutarnji mraz, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad 0 stepeni. U četvrtak u čitavoj Zemlji očekuje se prolazno naoblačenje sa severa, uz mešovite padavine, kišu i sneg, u nižim predelima. Padavine će biti uglavnom slabog intenziteta - ističe on.

Kakvo nas vreme čeka iduće nedelje

Prema najavama, od petka do kraja sedmice, odnosno 19. decembra, na području Vojvodine i Beograda prognozira se uglavnom suvo, a u brdsko-planinskim predelima povremeno se očekuje provejavanje slabog snega.

Podsećamo, sneg je danas izazvao velike probleme širom Srbije. Vejavica je uzrokovala probleme na brojnim putevima, otežan je saobraćaj, a negde i obustavljen za teretna vozila.

Velike količine padavina dovele su i do problema sa strujom.

Video: Kao u bajci: Debeli snežni prekrivač u Hajd parku budi prazničnu euforiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    12. decembar 2021 | 15:35

    Cekali smo da sneg padne ali je problem kod nas sto svake godine sneg iznenadi zimske sluzbe a posebno putare koji cekaju da prestane padati pa da se prihvate posla i za to nikad niko ne snosi odgovornost ni sankcije jer drzavni posao je drzavni posao i radnik a posebno rukovodioc je zasticen ko polarni medved

  • Kalimero

    12. decembar 2021 | 15:31

    Sneg i treba da pada i lepo ga he videti ali da smo uredjena zemlja i da sve funkcioniše kako treba ali daleko smo od toga!

  • Veciti optimista

    12. decembar 2021 | 16:15

    Konacno je pao,neka pada do marta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA