≫ 

Srbija ponovo podrhtava: Zemljotres 2,8 Rihtera pogodio Kragujevac

Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti

  • 5
Zemljotres Krugujevac Printskrin: SZS

Danas u 15.40 časova registrovan je zemljotres magnitude 2,8 jedinica Rihterove skale u Kragujevcu, saopštio je Seizmološki zavod.

- Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale - kaže se u saopštenju u kome se na kraju dodaje:

Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Video: Snimak gotovo smrvljenih automobila koji su uništeni pod naletom jakog vetra u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kolonijalista

    13. decembar 2021 | 17:29

    Kad se gradi dobro i kvalitetno ni 7. 5 jacine nemoze nista ko bunker al kad mafija gradi onda ginu deca i ljudstvo ajd stara gradnja al nova moze biti kvalitetna treba tabela i tako graditi ne ko u Americi de tornado caruje karton citi a mi smo trusno podrucje nece priroda nama da se prilagodi nego mi moramo.

  • kolonijalista

    13. decembar 2021 | 17:02

    Srbija i ceo Balkan i Italija se nalaze na rizicnom podrucju od zemljotresa zato treba graditi zgrade i privatne kuce sa cvrstom gradnjom betonom i zelezom 16 centimetra pa navise i sa prelazom zelezo preko zeleza sa najmanje od 1 metra i sa jakim betonskim plocama preko zida jaka gornja zona izmedju zidova donja zona a ne kao sto mafija gradi zgrade pa se sve urusi stedi se tamo de netreba rizikuje zivot ljudi i dece barem danas ima znanja i materijala da mozemo mirno da spavamo a ne posle kuku lele. Ja govorim zato sto sam pravi tunele bunkere puteve mostove a da mostovi se prave sa sajlama koje prolaze kroz beton svaka drzi preko sto i vise tona zavisi po potrebi a stubovi stoje na izbusenim ekserima de se busi po 30 i vise metara zavisi od materijala i velicine stuba mosta i na to kad se ekseri cementiraju dolaze ploce koje se betoniraju u ploci ili fundament pa stub pa mos i zelezo po potrebi do 40 cm i put kad se gradi testira se doljna podloga koja se nasipuje i nabiva pa kad ona ispunjava uslove onda se stavlja asvalt koji mora da ima svoju temperaturu uzima se uzorak i salje u labor ili se prave uzorci koji idu pod presu ko i kvalitet betona. Naravno pre toga se sve isplanira cevi za vodu kanalizaciju struju telefon optiku i obavezno se ubace prazne cevi koje mozes kasnije koristit za struju i druge kablove da provuces ili deblje. A ne posle opet kopaj

  • kolonijalista

    13. decembar 2021 | 18:14

    Hvala mi smo nase odradili i izgradili taj kvalitet ti mozes da sanjas meni vise nije potrebno da radim gledam kako mafija gradi zgrade mostove iskope koji se ruse asvalt u vodu ugradjuju i to hladan nji deset krpe jednu rupu po selima rade asvalt na zemlju obicnu da zamazu oci seljaku nikad nisam bio lopov i sebi punio dzepove ko sto ovi rade a ni lazov da kazem da je nesto dobro a nije ni mostove koje su nekad radili a poka materijala ugradili u kuce a i sada se nastavlja sa kradjom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA