Neverovatan prizor u jednom od izgorelih stanova u Novom Sadu: Vatra nije zahvatila samo svetu knjigu

Na sreću, u ovom požaru povređenih nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta

  • 1
Novi Sad , Liman, požar, zgrada Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

U velikom požaru koji je juče izbio je oko 15.30 u višespratnoj stambenoj zgradi na Limanu 4 u Novom Sadu jedna stvar je odolela. 

Kako se vidi na fotografiji koju je objavio 192.rs u u jednom od stanova koji su goreli, "preživela" je knjiga na kojoj je Sveti Nikolaj Velimirović, dok se oko nje vidi garež.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Na sreću, u ovom požaru povređenih nije bilo, a požar je lokalizovan oko 19 sati.

Požar je zahvatio tavanske prostorije na sedmom, poslednjem spratu zgrade, odnosno oko 200 kvadratnih metara krovne konstrukcije.

U potkrovlju zgrade požarom su zahvaćena jedan ili dva stana. Evakuisano je više od 20 stanara, a u gašenju požara angažovano je pet vozila sa 14 vatrogasaca, koji su ostali da dežuraju i posle lokalizovanja požara.

Prema rečima jedne stanarke ove zgrade, požar je buknuo u stanu na poslednjem, šestom spratu, kada se navodno u dečijoj sobi zapalio laptop, piše Blic. Ipak, kako prenosi N1, uzrok požara bi mogle da budu automobilske gume koje je neko držao na tavanu. Požar se jako brzo širio, ali, na sreću, stanari su na vreme shvatili šta se dešava i krenuli su ka izlazu, usput dozivajući jedne druge da izađu napolje. Požar je, kažu, zahvatio tavan, od kojih su oni napravili ostave u kojima su držali razne stvari. Ove prostorije na tavanu su pregrađene kartonskim zidovima koji su verovatno doprineli rasplamsavanju vatre.

Materijalna šteta će sigurno biti velika, a konačnu cifru će povećati i crep koji je padao sa krova na okolna parkirana vozila.

Vučević: Grad će pomoći u sanaciji štete

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je sve stanare koji su danas u požaru ostali bez krova nad glavom da se jave u Mesnu zajednicu "Ostrvo", u Narodnog fronta 81, na Limanu, jer će im Grad svima obezbediti smeštaj.

Zajedno sa JKP Stan, Grad će pomoći i u sanaciji štete na krovu, naveo je Vučević. On je zahvalio komunalnim milicajcima koji su pomogli da se iz zgrade evakuišu jedna beba i jedna baka.

Video: Požar u Novom Sadu: Vatrogasci odmah reagovali da spase majku i dete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr. No

    14. decembar 2021 | 10:23

    Klasična obmana, vidi se da sve knjige pocrnele sa fronta, ova je izvučena i postavljena samo za slikanje, verovatno i za lajkove na nekoj društvenoj mreži...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA