Vlada Srbije donela odluku: Umanjeni će biti računi za struju pojedinim građanima zbog prekida u snabdevanju

Predloženo je da energetski subjekti solidarno učestvuju u pokriću troškova umanjenja, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima

  • 5
Ptice koje stradaju od sudara sa žicama dalekovoda Foto: DZPPS

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici Zaključak o saglasnosti da se krajnjim kupcima električne energije na teritoriji Srbije, na područjima u kojima je usled snežnih padavina došlo do nenajavljenih prekida u snabdevanju električnom energijom duže od 24 sata kumulativno, umanji utrošeni broj kilovat sati za mesec decembar ove godine u iznosu od 50 odsto.

Polazeći od odgovornosti svih energetskih subjekata za sigurnost snabdevanja električnom energijom, predloženo je da solidarno učestvuju u pokriću troškova umanjenja, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    16. decembar 2021 | 19:53

    Umesto da ljudima plate odštetu za smrzavanje njima Saša nudi da im smanji račun za struju koja nije isporučena, znaci strasno, kadija te tuzi kadija ti sudi

  • FANTOM

    16. decembar 2021 | 19:41

    Pa šta tu treba umanjiti? Plaćaju se samo potrošeni kilovati . Možda treba izbaciti za ovaj mesec ostale dažbine poput naknade za posticaj povlašćenih proizvođača el. energije, naknada za unapređenje energetske efikasnosti, akcizu od 7,5% kao i naplatu PDV obračunati za el. energiju samo potrošenu za ovaj mesec decembar bez ostalih gore navedenih dažbina koje se u zbiru računaju za PDV.

  • miro

    16. decembar 2021 | 19:49

    Tako radi pravna drzava.Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA