≫ 

Oglasilo se Ministarstvo nakon što je nastavnik napao učenika u školi: "Pratimo postupanje škole"

Slučaj je prijavio otac deteta koje je napadnuto

  • 0
cyber bullying, Deca, računar, kompjuter, internet, Škola,Nasilje, Pedofilija, Nasilje nad decom Foto: Shutterstock

Nakon što je nastavnik istorije jedne osnovne škole nadomak Nove Varoši fizički napao učenika sedmog razreda nasred časa zbog domaćeg zadatka, oglasilo se i Ministarstvo prosvete koje je ovaj slučaj osudilo. Naime, ceo slučaj policiji je prijavio otac deteta kog je nastavnik davio obema rukama jer nije imao domaći zadatak. O slučaju je obavešten i Centar za socijalni rad, a dete je prošlo detaljne lekarske preglede koji su potvrdili njegove traume.

Iz osnovne škole u kojoj se desio incident su rekli da je direktor pokrenuo disciplinski postupak protiv zaposlenog i doneo rešenje o udaljenju zaposlenog sa rada do okončanja disciplinskog postupka.

S tim u vezi, nadležno ministarstvo napisalo nam je u dopisu sledeće:

- U slučajevima bilo koje vrste nasilja postupa škola u skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje procedure postupanja škola u slučaju sumnje ili saznanja o svim oblicima nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i važećim zakonima.

- Kada je reč o konkretnom slučaju, Ministarstvo je obavešteno da je škola pokrenula disciplinski postupak, kao i da je nastavnik udaljen sa nastave do okončanja postupka. U slučaj je uključen Tim za prevenciju nasilja škole, koji pruža učenicima potrebnu podršku.

- Ministarstvo osuđuje svaki vid nasilja i sa pažnom prati postupanje škole u ovom slučaju.

Video: Učenik gađa flašom starog profesora pa viče Nisam ja, nisam ja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA