≫ 

Gde prete gužve zbog dočeka, kakvo je stanje u zimskim centrima? U ovim delovima Srbije oprez zbog magle

Veći broj vozila očekuje se sa prvim večernjim satima unutar gradova na onim saobraćajnicama koje vode ka gradskim trgovima

  • 4
Gazela gužve Telegraf.tv

U Srbiji se danas očekuje dobra prohodnost puteva, a saobraćaj je umerenog inteziteta. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima, pa Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje maksimalan oprez pri vožnji.

Veći broj vozila očekuje se sa prvim večernjim satima unutar gradova na onim saobraćajnicama koje vode ka gradskim trgovima, saopštio je AMS S.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Zbog novogodišnjih i božićnih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja na autoputu Miloš Veliki. Kako se navodi iz tog preduzeća, duž autoputa Miloš Veliki na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu.

- Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze - navodi se u saopštenju.

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju. Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze. Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, kao ni na teretnim.

Magle će biti na pojedinim putnim pravcima

Na auto-putu E-75, petlja Batočina - petlja Aleksinački Rudnici, ima mestimično magle i vidljivost je smanjena na 75-250 metara, a na deonici petlja Doljevac - petlja Leskovac Centar magla smanjuje vidljivost na 150 metara.

Na teritoriji Velikog Gradišta i Kučeva magla mestimično smanjuje vidljivost na 50-100 metara.

Na teritoriji Mladenovca vidljivost je usled magle smanjena na 50 metara, a na teritoriji Zaječara vidljivost je smanjena na Čestobrodici na 50-70 metara, a na prevoju Golo Brdo na 50-100 metara.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Prilazi turističkim zimskim centrima prohodni

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Na deonici između Divljaka - Ivanjice - Javora kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice.

Video: Mrak još nije pao a kolone automobila su nepregledne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale, Podbara

    31. decembar 2021 | 08:00

    Beograd je nekad uz gitaru čekao Novu godinu, ovo je tuga ako je istina za izvođače. Iz Novog Sada sam i znam da treba da gledam svoja posla, nego 'nako kažem.

  • 🤣

    31. decembar 2021 | 08:06

    Prave se guzve jer svi beže sto dalje od bine ispred skupstine (zbog Karleuše)!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA