≫ 

Maloletnik iz Svrljiga bacio psa preko ograde ka reci, drugovi ga snimali: Slučaj stigao do tužilaštva

Direktor škole obavio razgovor sa majkom dečaka, ali ne i sa njim, jer je na raspustu

  • 3
Pas dog tuga životinje prava nebriga zlostavljanje Foto: Shutterstock

Maloletnik iz Svrljiga bacio je psa preko ograde ka reci na autobuskoj stanici u tom mestu, a ceo događaj snimali su telefonima vršnjaci, koji su ga ohrabrivali da to uradi.

Incident potvrđuju i iz dečakove Osnovne škole "Dobrila Stambolić", gde kažu da su preduzeli sve mere i da su obavestili Centar za socijalni rad i policiju.

Iz policije navode da prijava još nije stigla do njh, ali da su počeli da rade na rešavanju slučaja i da je o svemu obavešteno Više javno tužilaštvo u Nišu.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kom se vidi kako maloletnik nosi psa, a zatim ga baca preko ograde koja odvaja autobusku stanicu od reke, pišu Južne vesti.

- Sa dve kamere su snimali. Razredni starešina je razgovarao sa roditeljem, tu se sve završilo - kaže izvor Južnih vesti.

Direktor škole Milan Bogdanović kaže da se incident dogodio 30. decembra i da je nakon toga razgovarao sa majkom dečaka, ali ne i sa samim detetom jer je na raspustu.

- Videćemo da li možemo da obavimo razgovor sa učenikom za vreme raspusta ili ćemo kad krene polugođe i da vidimo koje ćemo mere da preduzmemo u vezi sa ovim slučajem, a obavešteni su i Centar za socijalni rad i policija - rekao je Bogdanović.

Deca koja su snimala incident takođe pohađaju osnovnu školu "Dobrila Stambolić". Direktor kaže da se neće pokretati nikakav vaspitno-disciplinski postupak protiv njih jer nisu direktno učestvovali u maltretiranju psa, ali da će i sa njima obaviti razgovor.

Video: Tukao psa kao da mu je smrtni neprijatelj: Komšije se digle policija ne podnosi prijavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zanima me...

    5. januar 2022 | 12:23

    U kakve ljude rastu ovakva deca???

  • Amoresuperatutto

    5. januar 2022 | 15:32

    Do vaspitanja je i do roditelja.Sem ako nike genetski predispoziciran i ima odredjene malformacije u porodici-dete samo od sebe ne moze biti toliki monstrum i psihopata.I uticaj drustva, okoline i dob nekako da bude odredjeni faktor, ali monstruoznost tolika i nedostatak empatije je skroz porazavajuca!!!Tuga koliko kao drustvo tonemo i sve smo gori ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA