≫ 

Sneg u zapadnoj Srbiji pada više od 36 sati: Preko Borove Glave i Kadinjače bez saobraćaja za šlepere

Sneg praćen vetrom u planinskim područjima dostigao je visinu od skoro pola metra

  • 0

Usled obilnih snežnih padavina putari na teritoriji Zlatiborskog okruga su danonoćno na terenu i trenutno su u trećem stepenu angažovanosti kako ljudstva tako i mašina. Istovremeno se čiste putevi svih prioriteta i za sada nema neprohodnih pravaca.

- Čistimo istovremeno puteve svih prioriteta, za sada nema neprohodnih pravaca. Na terenu je 17 kamiona sa raonicima i posipačima, šest grejdera, dva utovarivača, traktori i sva ostala pomoćna mehanizacija. Saobraćaj za teretna motorna vozila je obustavljen preko Borove Glave na Zlatiboru i Kadinjače, ali se intenzivno radi na osposobljavanju ovih deonica - rekao je Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

U Novoj Varoši sneg pada preko 30 sati, na već postojeći formiran i novi snežni pokrivač.

Snežne padavine ni ovog puta nisu zaobišle Novu Varoš, sneg praćen vetrom u planinskim područjima dostigao je visinu od skoro pola metra.

- Sneg neprekidno pada duže od 30 sati, na terenu je mehanizacija našeg javnog komunalnog preduzeća. U čišćenje lokalnih puteva uključili su se meštani sa svojim traktorima. Sneg za sada nije izazvao veće probleme, očekujemo da u toku dana budu prohodni svi putni pravci, a ono što je najvažnije jeste da nema problema u snabdevanju električnom energijom - izjavio je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Kosjerić pod snegom, čiste se nekategorisani putevi

Tokom noći na području opštine Kosjerić palo je oko 30 centimetara novog snega, ali nove padavine nisu izazvale veće probleme u funkcionisanju građana.

- Dobro smo prošli u ovom snežnom naletu i za sada se svi putevi održavaju prohodnim i nema zastoja, a sve zahvaljujući putarskim službama iz Valjeva i Požege. Snabdevanje strujom i vodom je redovno, nisu prijavljeni kvarovi. Nadamo se da neće doći do dodatnog intenziviranja padavina - kaže Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

U opštini Lučani, svi putni pravci za sada su prohodni.

- Očišćeni su putevi prvog i drugog prioriteta, nafta je podeljena po mesnim zajednicama, tako da se čiste i seoski i zaseočki putevi. Mehanizacije i ljudstva imamo dovoljno, kao i raspoloživih zaliha soli i rizle, a nafta će se deliti i tokom današnjeg i sutrašnjeg dana - rekao je direktor JP „Dragačevo Putevi” Milija Milenković.

U gradu Čačku sneg se čistio i tokom noći, pa su glavni gradski i seoski putevi prohodni.

- Najteža situacija je bila na putnom pravcu ka selima Katrići i Vujetinci, ali je mehanizacija JKP „Moravac” uspela da i taj deo pročisti - rekao je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika Čačka. On je dodao da u gradu funkcionišu sve autobuske linije te da problema sa snabdevanjem električne energije nije bilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA