≫ 

Ništa od produžetka raspusta u celoj Srbiji: Đaci do petog razreda ići će kombinovano, a evo kako će ostali

Prema nezvaničnim saznanjima, Tim za škole preporučiće da se osnovci u Vojvodini ipak vrate u klupe

  • 11
Škola, đaci, deca, maska, kovid, korona

Foto: Tanjug/AP

Kako Telegraf.rs saznaje u Kriznom štabu, na sutrašnjoj sednici će najverovatnije biti doneta odluka da drugo polugodište počne kada je i planirano, 24. januara, s tim da će, kako otkiva naš izvor deca do 5. razreda ići na kombinovanu nastavu, a ostali osnovci i srednjoškolci onlajn.

Ovo se odnosi na centralnu i južnu Srbiju.

Ipak, kako saznajemo, raspust neće biti produžen ni u Vojvodini, ali će odluka o tome zvanično biti saopštena sutra. Štaviše, prema nezvaničnim saznanjima, Tim za škole će preporučiti da se osnovci u Vojvodini vrate u klupe i da ne pohađaju nastavu onlajn.

Prosvetari kažu za Telegraf.rs da im takođe nije ništa saopšteno o eventualnom produžetku raspusta i da je bilo jasno da do toga neće doći.

Ono što je takođe izvesno je da se srednjoškolci u Vojvodini, kao rizičnija grupa, ne mogu vratiti u klupe, i oni će najverovatnije časove pohađati po kombinovanom modelu. 

Pomoćnik ministra prosvete Željko Blagojević najavio je juče da je Ministarstvo bliže odluci da se raspust u Vojvodini ne produžava, a da će se još odlučiti o modelu nastave koji će đaci pohađati usled epidemiološke situacije.

Što se tiče centralne Srbije, kako su naveli u Ministarstvu prosvete, zvanična odluka bi trebalo da bude doneta tek sledećeg četvrtka, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.

Video: Ništa ne može da zameni predavanja uživo i druženje u učionicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    13. januar 2022 | 10:52

    Koji javasluk...cirkus krece...tek ce ambulante i bolnice biti pune, a casovi ce se gubiti i zbog nedostatka nastavnika koji ce svakako, bili ili ne vakcinisani zakaciti i ovaj novi soj, pa izolacije, kontakti...sa ovim sojem nece da vam radi semafor model i Branko, Pera bolesni pa na online...virus je virulentniji i bice ih po 10 i vise bolesno iz odeljenja, ali ajd da vidimo i to cudo...

  • Sta reci!?

    13. januar 2022 | 13:07

    Po cemu se razlikuju deca iz Vojvodine i ostatka Srbije? Zasto jedni idu kombinovano a drugi normalno? U cemu je poenta? Ko je ovde lud? Molim eto da mi objasnite ako znate

  • Ivan

    13. januar 2022 | 11:44

    Briga njih bas za decu, bitniji su penzioneri, oni su buducnost Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA