Tužne slike psa kog je neko izrešetao u Šapcu: "Dosta smo tolerisali naoružane neljude"

Na psa je upucano sa više hitaca

  • 16
Ranjeni pas

Foto: Facebook/Prihvatilište za pse Šabac-VOLONTERI

Ranjeni pas krvav je dovezen u jednu šabačku veterinarsku stanicu, gde je utvrđeno da je na njega pucano iz vatrenog oružja.

Pas je pronađen u Vranjanskoj ulici, nakon dojave da je pas upucan, javljaju na instagram i fejsbuk stranici "Volonteri prihvatilišta za pse Šabac".

- Volonterke Tamara i Dragana otišle su na lice mesta i zatekle užasan prizor. Mužjak je bio u lokvi krvi. Hitno su ga prevezli u vet stanicu Sirius. Urađen je snimak koji je potvrdio navode, rane su od metaka, sa više hitaca pucano je na psa. Slučaj je prijavljen policiji i čekamo izveštaj inspektora - stoji u objavi.

Pas je posle intervencije zbrinut u jednom veterinarskom centru u Beogradu.

- Ovo su činjenice. Sve drugo su teške misli i bolne emocije. Ne trošimo više snagu na bes, već upiremo oči u nadležne organe koji moraju početi sa procesuiranjem ubica i mučitelja. Dosta smo tolerisali kršenje zakona, suživot sa naoružanim neljudima. Taj krajnji cinizam da se lov i odstrel životinja zove sportom moramo da trpimo dok se ljudi ne urazume jednoga dana, ali upotrebu vatrenog oružja nasumično kao sadističke igre maloumnika ne sme niko da dozvoli. Za to nema opravdanja - naveli su.

Kako nam je kazala Tamara, koja je psa pronašla, on je još uvek životno ugrožen.

-  I dalje je u životnoj opasnosti. Noćas mu je bila stabilna temperatura i malo je jeo. Predivni doktori iz Vetplanet klinije u Beogradu se bore da se on izvuče. Nadamo se da hoće - kazala je Tamara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BB

    17. januar 2022 | 12:05

    Kakvi su to monstrumi? Zasto, zasto ?????

  • Don

    17. januar 2022 | 12:03

    Ma ovo je strasno, za veliku robiju!

  • rasa

    17. januar 2022 | 12:30

    Citam i ne verujem,vise bih voleo da se docepam tog“MANGUPA“ nego da mi neko da 5000 eura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA