≫ 

Medicinski deo Kriznog štaba tražio da đaci bar jednu nedelju idu onlajn: Evo šta je na kraju prevagnulo

Najizvesnije je da će se đaci do petog razreda vratiti u klupe i regularno slušati nastavu. Jedna stvar presudila je u ovoj odluci, objašnjavaju za Telegraf u Kriznom štabu

  • 17
foto Pixabay

foto Pixabay

Đaci do petog razreda osnovne škole posle raspusta će se vratiti u klupe i pohađati regularno nastavu, navode za Telegraf u Kriznom štabu. Iako odluka zvanično tek treba da bude donesena, ovaj scenario gotovo je izvestan, kao i to da će stariji đaci na časove krenuti po kombinovanom modelu.

- Zakon zabranjuje da deca do 12. godine ostaju sama kod kuće i zbog toga je gotovo nemoguće poslati najmlađe razrede na onlajn nastavu. Naravno, ako se dogodi da u istom odeljenju bude dvoje ili troje pozitivnih, onda će i najmlađi školarci morati da uče od kuće - objašnjavaju za naš portal u Kriznom štabu.

Kako kažu, medicinski deo Kriznog štaba preporučio je da đaci bar jednu nedelju nakon raspusta krenu onlajn, ali ova odluka nije naišla na većinsku podršku.

- Virus je uzeo zamah i deca su sada najviše na udaru. Plašimo se da će se situacija pogoršati i da će onlajn nastava biti neminovna u nekom trenutku. Ministar prosvete je spreman da se prilagodi situaciji, ali za sada ostaje pri odluci da stariji đaci nakon raspusta krenu po kombinovanom modelu - dodaje izvor Telegrafa iz Kriznog štaba.

Podsetimo, danas će se sastati radna grupa koja će doneti preporuku o načinu na koji će đaci u centralnoj Srbiji pohađati nastavu posle raspusta, 24.januara.

Video: Onlajn časovi biće samo u ove 3 opštine: Kombinovana nastava za osnovce u duplo manje gradova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aa

    18. januar 2022 | 11:27

    A ko ce da ih cuva kada se razboli dvoje, troje? Onda mora onlajn nastava! Pa zar nije bolje SPREČITI u startu, nego ovako?

  • 🤦

    18. januar 2022 | 11:25

    Ministar nije svestan kakvom riziku izlaže učenike.

  • Alex

    18. januar 2022 | 12:21

    Pa ko ih čuva preko raspusta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA