≫ 

Uskoro nam stiže "rano proleće"? Meteorolog najavio promenu vremena, evo kad će temperature biti iznad proseka

Do sredine nedelje biće hladno i sa prolaznim padavinima, posle čega nam sledi suvo i stabilno vreme

  • 1
Kalemegdanska tvrđava Foto: Nikola Tomić

Hladno vreme, sneg i formiranje snežnog pokrivača za danas i sutra, vremenske su prilike na koje nas upozorava RHMZ i meteorolozi.

Kako je najavio meteorolog Marko Čubrilo na svom Fejsbuk profilu, do sredine nedelje biće hladno i sa prolaznim padavinima, posle čega nam sledi suvo i stabilno vreme, uz temeprature iznad proseka, sa odlikama pravog proleća. Dalje, navodi da je oko 5. februara moguće blago pogoršanje.

U toku noći ka sredi hladno uz slab mraz, koji bi ponegde u višim predelima mogao biti i ispod -10 stepeni Celzijusa.

- Na severu i severoistoku regiona uz prolazno naoblačenje može biti slabog snega, dok bi sutra nad severnim, delom središnjim i jugoistočnih predelima bilo promenjljivo oblačno uz pojavu slabe kiše, susnežice i krupe u nižim i snega u brdsko-planinskim predelima. Nad ostalim delom reigina uglavnom suvo. Jutarnji minimum osim visokih planina od -4 do 0,a dnevni maksimum od +2 do +8 stepeni Celzijusa.

Kako prognozira dalje, od četvrtka sledi duži period suvog, stabilnog i relativno toplog vremena i kada sada deluje prave, ozbiljne zime teško da će više biti.

- Prolazno naoblačenje uz slabu kišu i sneg samo preko 900 metara nadmorske visine je moguće oko 5. februara. Barem do oko 15. februara uz dominaciju anticiklona jutra hladna, ponegde uz maglu i mraz, ali dani pretežno sunčani i relativno topli uz rano-prolećne odlike i maksimume od +6 do +14 stepeni Celzijusa. Tek posle polovine meseca bi moglo biti uslova za neko konkretnije zahlađenje ali čak i da se ono dogodi jako teško da bi moglo biti dovoljno snažno da održi februr u temperaturnom proseku koji će najverovatnije biti znatno iznad od proseka.

Video: Todorović: I u prvoj polovini februara promenljive vremenske prilike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA